Silueta perfecta – mai poate fi posibila dupa nastere?

Silueta perfecta – mai poate fi posibila dupa nastere?

0
dieta

dieta-2

Picture 1 of 2

Multe dintre mamici viseaza la silueta perfecta dupa nastere si mai ales daca aceasta va mai putea fi posibila. Asadar, recapatarea formelor avute inainte de nastere se numara, poate, printre principalele dorinte ale proaspetelor mamici.

Chiar daca nasterea aduce odata cu ea un numar destul de mare de kilograme, in realitate orice femeie se poate mandri la un moment dat cu revenirea la silueta perfecta. Pentru acest lucru vei avea nevoie de multa ambitie, rabdare si perseverenta.

Cu toate ca dupa nastere organismul intra intr-o adevarata perioada de vindecare ce poate varia in functie de fiecare caz in parte, chiar si pana la un an de la venirea pe lume a bebelusului, in realitate procesul de slabire intervine chiar imediat dupa expulzie.

Revenirea la silueta perfecta incepe asadar, chiar dupa nastere. O femeie va pierde un numar destul de mare de kilograme in acest moment. Kilogramele bebelusului, eliminarea placentei, a lichidului amniotic determina in mare masura revenirea la masurile ideale. In acest mod, orice femeie se poate mandri cu pierderea unui numar cuprins intre 6 si 8 kilograme. Insa, problemele apar abia dupa. Intr-adevar, nasterea si sarcina aduc un surplus neasteptat atunci cand vine vorba de silueta perfecta.

Si ce-i drept, medicii interzic efortul fizic intens si exercitiile fizice epuizante. De asemenea, femeii i se va recomanda sa se alimenteze corespunzator, avand mese regulate si mai ales o masa diversificata atat pentru binele propriu si pentru grabirea vindecarii, cat si pentru sanatatea si dezvoltarea corecta a bebelusului hranit la san.

Cu toate acestea, silueta perfecta, cred nutritionistii, mai poate fi posibila dupa nastere. Se poate vorbi despre acest lucru abia atunci cand organismul s-a refacut complet. De aceasta data, pot fi permise exercitiile fizice necesare pentru tonifierea musculara si pentru eliminarea surplusului de kilograme, dar si o dieta mai stricta, putin calorica, recomandata de specialisti. Femeia va putea insa, sa consume alimente sanatoase, excluzand grasimile, dulciurile in exces si prajelile inca din primele momente de dupa nastere. Aceasta conduita alimentara ii va permite organismului sa slabeasca mai usor.