Simptomele aparitiei dintilor de lapte la bebelus

Simptomele aparitiei dintilor de lapte la bebelus

0
bebelus cu periuta

bebelus-cu-periuta

Picture 1 of 2

Aparitia dintilor de lapte reprezinta o etapa destul de stresanta din viata oricarui bebelus. Starile febrile, diaree, stare de nervozitate si iritabilitate – reprezinta simptome care intregesc atmosfera aparitiei dintilor de lapte.

De cele mai multe ori parintii asteapta cu mare nerabdare primul dintisor al copilului. Acesta reprezinta un eveniment pe cat de fascinant, pe atat de alarmant pentru intreaga familie. Primul dintisor apare in general dupa primele sase-sapte luni de viata. Cu toate ca aceasta ar fi varsta pe care medicii o sustin pentru aparitia primului dintisor, se poate intampla ca acesta sa apara fie mai devreme, fie mai tarziu, insa un asemenea lucru nu semnifica ca bebelusul se dezvolta anormal.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Simptomele aparitiei dintilor de lapte sunt diverse, variind de la copil la copil. De cele mai multe ori aparitia dintilor de lapte este insotita de o stare febrila, diaree, stare de iritabilitate, inapetenta, stare de varsaturi. De cele mai multe ori medicii recomanda pentru calmarea durerilor dentare o jucarie rece, tinuta in congelator, pe care copiii sa o poata baga in gurita si sa o roada.

Chiar daca sunt prea mici, bebelusii vor trebui spalati pe dinti pentru mentinerea sanatatii dentare. Inca din primele luni de viata bebelusul va trebui obisnuit cu spalatul pe dinti pentru evitarea cariilor dentare.

Aparitia dintilor de lapte necesita maxima atentie din partea parintilor. In cazul in care va doriti ca bebelusul sa aiba o dentitie perfect sanatoasa evitati dulciurile in exces, dar si consumul de lapte inainte de culcare.

 

Foto: http://bornangels.com / http://www.redmondmolloy.ie
Articole similare

Fara comentarii

Lasa un comentariu