Cancerul si conceperea unui bebelus

Cancerul si conceperea unui bebelus

sfaturi_fertilitate

fertilitate

Picture 1 of 2

Cancerul reprezinta una dintre cele mai des intalnite afectiuni din lume, fiind considerat boala secolului. De aceea, tot mai multi si-au pus intrebarea daca dupa vindecarea cancerului femeia va putea concepe un bebelus.

De cela mai multe ori tratamentul cu citostatice care presupune vindecarea celulelor canceroase ale organismului pot afecta fertilitatea organismului femeii. Tot la fel de des intalnit este cancerul localizat in regiunea organelor de reproducere. In acest caz, capacitatea femeii de a concepe un bebelus este vadit mai mica.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Cu toate acestea, studiile au aratat ca pacientele bolnave de cancer pot concepe un bebelus dupa administrarea tratamentului pentru vindecarea acestei afectiuni.

Asa cum toti medicii recomanda in timpul sarcinii orice gravida va trebui sa se fereasca de medicamentele luate la intamplare, dar si de cele mult prea puternice. Asa ca, tratarea cancerului implica de cele mai multe ori chimioterapie sau tratament cu citostatice, ceea ce presupune o medicatie mult prea puternica pentru ca bebelusul din burtica sa ii poata face fata si sa se poata naste sanatos. In acest caz medicii recomanda vindecarea cancerului si depasirea unei perioade mai lungi de timp pentru ca organismul sa aiba timp sa se refaca.

In cazul in care cancerul afecteaza organele de reproducere feminine este posibil ca medicii sa recomande extirparea organului afectat pentru pastrarea sigurantei vietii. De aici si drama de a nu putea fi mama. Cu toate acestea, conceperea unui bebelus ar putea fi posibila in care s-ar putea reimplanta organul de reproducere lipsa al mamei. In ultima perioada, tehnicile medicale sunt destul de inovative, incercand implanturi ale ovarelor, uterului – ceea ce vor putea conduce la conceperea unui bebelus dupa vindecarea cancerului.

Foto: http://media.roportal.ro / http://depici.ro
Fara comentarii

Lasa un comentariu