Simptomele sarcinii pot agrava afectiunile digestive ale gravidei

Simptomele sarcinii pot agrava afectiunile digestive ale gravidei

0
greturi_sarcina

gravida-greata

Picture 1 of 2

Simptomele unei sarcini pot agrava afectiunile digestive ale viitoarei mamici. Asa se intampla ca problemele deja existente de la nivelul stomacului se pot agrava in prima perioada a sarcinii.

Potrivit medicilor in cazul in care gravida sufera de anumite afectiuni digestive, precum gastrita sau ulcerul, atunci acestea se pot agrava semnificativ. In cazurile grave, atunci cand starea de greata si varsaturile persista vreme indelungata este posibil ca mucoasa stomacala sa devina extrem de sensibila, iar stomacul sa capete o fisura – un lucru extrem de grav care ii poate pune mamei viata in pericol.

Starea de greata si varsaturile din timpul sarcinii ii pot provoca viitoarei mamici cu probleme digestive anumite probleme destul de grave. 

De-a lungul timpului au existat cazuri in care mucoasa stomacului sa fie distrusa in totalitate, aceasta perforandu-se. Peritonita, ca afectiune ce a survenit datorita perforarii stomacului, i-a pus viitoarei mamici viata in pericol.

Tocmai de aceea, in cazul in care cunoasteti ca sunteti suferinda de o astfel de afectiune este indicat sa va adresati medicului. Prescrierea unei medicatii care sa va amelioreze starea de varsaturi este obligatorie in primul trimestru de sarcina pentru a evita astfel agravarea starii de sanatate a mamei.

In cazul in care gravida nu se poate alimenta mai deloc medicul ii poate recomanda administrarea perfuzata a necesarului sau alimentar. In acest mod, gravida va fi ferita de eventualele pericole ale deshidratarii.

Ori de cate ori gravida resimte dureri acute la nivel abdominal, dar si o intarire a abdomenului in asa fel incat aceasta sa nu se mai poata indrepta este indicat sa se prezinte de urgenta la cel mai apropiat spital.

Foto: http://sanatate.bzi.ro / http://www.nou-nascuti.ro