Zona amortita dupa cezariana

Zona amortita dupa cezariana

0
recuperarea-dupa-cezariana

nastere-home

Picture 1 of 2

Nasterea prin cezariana se poate dovedi o experienta destul de usor de parcurs. Cu toate acestea, recuperarea este destul de lenta. Zona amortita a plagii se poate resimti pe o durata de cativa ani din momentul interventiei chirurgicale.

Nasterea prin cezariana presupune o recuperare indelungata, insa se poate spune ca prin absenta travaliului determina tot mai multe femei sa o aleaga in detrimentul nasterii pe cale vaginala. Cu toate acestea, zona plagii produse ca urmare a interventiei chirurgicale poate ramane amortita o perioada destul de lunga de timp.

Zona amortita ramasa dupa interventia prin cezariana nu trebuie sa alerteze mamicile. Aceasta apare intrucat natura interventiei chirurgicale este una extrem de complexa.

Cu toate ca mamicile se simt speriate atunci cand simt zona plagii amortita si se adreseaza medicilor cu o serie de intrebari, in realitate un asemenea lucru nu presupune administrarea unei medicatii.

La fel de frecvent se poate intampla ca dupa cezariana proaspata mamica sa simta durere in regiunea plagii ori de cate ori afara ploua sau este inorat. Chiar daca nasterea prin cezariana este din ce in ce mai des aleasa de catre mamici, in realitate este posibil ca recuperarea sa fie mult mai dureroasa si mai lenta decat in cazul nasterii normale.

Foto: http://i0.data.babyonline.ro

Articole similare

0