Soluție prin care copiii sunt protejați de conținutul inadecvat de pe YouTube

O companie de securitate cibernetică a introdus o funcție care protejează copiii de conținut indecvat pe YouTube, precum: droguri, vulgarități sau materiale pentru adulți.

Compania Kaspersky anunță că atunci când este activată, funcția Safe Search blochează rezultatele căutării videoclipurilor, venind în ajutorul părinților când vine vorba de accesul copiilor lor la conținutul inadecvat de pe YouTube.

„În zilele noastre, copiii sunt una dintre principalele audiențe YouTube, multe dintre cele mai populare videoclipuri de pe site fiind adresate spectatorilor tineri. Cu toate acestea, în afară de videoclipurile pentru copii, există multe teme pentru adulți care pot avea un impact semnificativ asupra comportamentului copiilor”, arată reprezentanții companiei.

Potrivit unui raport, 14% dintre părinți admit că, adeseori, copiii lor au fost expuși la conținut care îi încuraja la acțiuni violente sau inadecvate. Prin urmare, părinții au nevoie de un asistent de încredere, care să-i oprească pe copii atunci când vor să acceseze conținut pentru adulți, fără ca părinții să trebuiască să depună prea mult efort sau să-și ia din timpul liber.

Deși YouTube le permite părinților să-și protejeze copiii de conținutul inadecvat prin intermediul modului restricționat, ei recunosc totuși că filtrele nu pot fi 100% exacte.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare