Solutii pentru apropierea fizica de partener dupa nastere

Solutii pentru apropierea fizica de partener dupa nastere

0
dragoste

83110503

Picture 1 of 2

Apropierea fizica de partener dupa nastere nu este intotdeauna cel mai asteptat moment pentru femeie, speriata ca organismul nu s-a putut reface intr-un termen atat de scurt.

La sase saptamani dupa nastere medicul ginecolog iti va putea da voie sa te reapropii de partener dupa nastere intrucat recuperarea postpartum s-a produs. Cu toate acestea, femeia este inca sfioasa atunci cand vine vorba de dorintele sale , tinand cont, mai ales, de numarul de kilograme adaugat in timpul sarcinii. In plus, femeia se va putea confrunta cu o stare de uscaciune vaginala, fapt ce ii va putea crea un anumit disconfort.

Iata cateva temeri referitoare la viata sexuala dupa nastere:

  • recuperarea postpartum – femeia se va teme de faptul ca organismul nu si-a putut redobandi forta si vitalitatea necesare pentru acest lucru;
  • aspectul fizic – fie kilogramele in plus, fie vergeturile ori sanii lasati sunt cauze pentru care femeia nu isi va dori sa renunte la starea de abstinenta dupa nastere;
  • teama de durere – zona vaginala, fiind o zona deosebit de sensibila, mai ales dupa nastere, va crea o serie de temeri atunci cand vine vorba de penetrare;
  • grija pentru bebelus – dupa nastere, mama isi dedica cea mai mare parte a timpului pentru ingrijirea bebelusului, asa ca, apropierea fizica de partener ar mai putea fi amanata, potrivit proaspetei mamici care nu are un apetit prea crescut;
  • teama de o noua sarcina – o noua sarcina nu este cea mai buna optiune imediat dupa nastere, asa ca va trebui sa alegeti anumite masuri contraceptive care sa va protejeze de acest lucru.

Pentru a rezolva toate aceste lucruri sunt necesare anumite solutii gasite de cei doi parteneri de cuplu.

Discutiile cu partenerul de cuplu referitoare la temerile mamei atunci cand vine vorba de apropierea fizica dupa nastere sunt cele mai eficiente. Partenerul va trebui informat asupra tuturor sentimentelor mamei, cei doi reusind astfel sa gaseasca cele mai eficiente solutii.

Gasirea unor pozitii speciale care sa ii confere mamei mai multa placere in timpul apropierii fizice reprezinta o alta solutie eficienta de rezolvare a temerilor mamei. Partenerul va trebui dirijat de mama, in asa fel incat penetrarea sa nu ii aduca mamei niciun disconfort.

Romantismul de cuplu va trebui regasit dupa nastere. Nu trebuie sa incalcati legile apropierii fizice, fiind indicat sa incepeti cu … preludiul. Sarutul, imbratisarea – toate au farmecul lor!

Nu uitati! Abstinenta nu este o solutie pentru rezolvarea temerilor de mai sus!

Articole similare