Somnul în timpul sarcinii

Somnul în timpul sarcinii

Se poate spune că o femeie este pe deplin fericită doar atunci când are un copilaș care să completeze familia. Cu toate astea, cele 9 luni până la naștere sunt pline de aventuri și schimbări care necesită multă atenție și răbdare pentru a putea trece cu brio peste ele.

Odată cu trecerea lunilor, calitatea somnului scade considerabil din cauza diverselor probleme care pot să apară. Printre aceste probleme se numără:

  • Durerile de spate și/sau picioare – sunt cauzate de greutatea în plus acumulată în perioada sarcinii. În plus, organismul produce un hormon ce pregătește corpul pentru naștere, numit relaxină. Acesta slăbește ligamentele, durerile fiind cauzate și de acest factor.
  • Frecvența crescută a urinării – uterul crește din ce în ce mai mult, acesta punând presiune pe vezica urinară.
  • Arsurile la stomac și constipația – sarcina duce la încetinirea procesului digestiv ce poate duce la asemenea afecțiuni.
  • Dificultăți în a găsi o poziție de somn confortabilă – bebelușul crește din ce în ce mai mult, la fel și burtica.

Somnul este foarte important în cele 9 luni, atât pentru dumneavoastră cât și pentru micuțul ce va cunoaște curând lumea înconjurătoare. Unul dintre cele mai semnificative lucruri la care trebuie să fiți atente este poziția în care vă odihniți.

Nu este recomandat în niciun caz să dormiți pe spate deoarece după a-16-a săptămână poate deveni chiar periculoasă. Din cauza greutății uterului, pot apărea probleme precum: hipertensiune, reducerea cantității de sânge care circulă prin vena cavă, apariția hemoroizilor sau lipsa de oxigen. Nici dormit pe burtă nu reprezintă o idee bună deoarece este incomod și, odată cu dezvoltarea fătului, pot apărea problem respiratorii sau la stomac.

Un somn cu probleme poate fi prevenit dacă dormiți pe o parte, în special pe partea stângă. Această poziție ajută la o funcționare mai bună a rinichilor și ficatului, facilitând transportul sangvin prin vena cavă inferioară. Pentru a vă putea bucura de această poziție mai mult timp este recomandat să plasați în zona spatelui o pernă mare sau o pătură roluită.

Orice măsură luată în plus pentru a spori confortul dumneavoastră, viitoare mămică fericită, este binevenită, iar Green Future știe exact de aveți nevoie într-o asemenea perioadă tumultoasă!

Top saltea Feeling_Green FutureTopul de saltea Memory Dreams, realizat din 6 cm de spumă Memory, este o alternativă perfectă a produselor de dormit deja existente deoarece se mulează pe corp, oferind un confort sporit, și ajută la reducerea presiunii în punctele de susținere ale corpului în timpul somnului. Este ideal pentru sănătatea dumneavoastră, plasând coloana într-o poziție naturală cu greutatea repartizată în mod corect pe toată suprafața.

Pentru mai multe detalii despre topul de saltea Memory Dreams, accesați link-ul: http://www.green-future.ro/top-saltea-feeling-memory-dreams.html

Perna Feeling FagPerna  Feeling Fagure- Puf de gascaure oferă suportul necesar oricărui somn confortabil și sănătos, mai ales pentru viitoarele mămici. Este realizată din puf și pană de gâscă 100%, amestecul fiind ușor ferm pentru o susținere corectă a umerilor și a gâtului. Țesătura realizată din bumbac și tratată antiacarieni, asigură o ventilație corespunzătoare, prevenind transpirația.

Pentru mai multe detalii despre perna Feeling Fagure, accesați link-ul: http://www.green-future.ro/pachetul-ergo-relax-memory.html

Cele 9 luni pot trece cât ai zice ”puf”, alături de produsele de dormit Green Future ce asigură un somn sănătos și ușor ca un fulg!