Şprotul face valuri vara asta

Şprotul face valuri vara asta

0
????????????????????????????????????

Și nu numai la mare. Încă există o părere eronată cum că peștele ar fi un preparat mai…estival. E drept, dacă ești pe litoral și nu găsești pește, mai că nu-ți vine să crezi. Dar nu-ți poți refuza această plăcere nevinovată și-n restul timpului, oriunde te-ai afla.

Ori, dacă vrei un pește ‚ca la cherhana’, Chef Liviu Balint îți recomandă cu toată încrederea șprotul. Este un pește din familia heringului și, pe lângă gustul delicios, carnea lui este bogată în nutrienți, minerale și vitamine. De la o piele cu aspect mai sănătos și până la un creier care funcționează mai precis decât un ceas elvețian. Da, da, toate aceste beneficii aduse organismului se datorează șprotului.

Savurează o rețetă cu Eva Șprot în ulei vegetal

Chef Liviu Balint îți recomandă o rețetă light de care te poți bucura fie la prânz, fie la cină pentru că (ai ghicit) aportul caloric e numai bun pentru o siluetă de invidiat. Așadar, ai nevoie de roșii cherry, valeriană proaspătă, o baghetă cu semințe și o lămâie. Și, bineînțeles, o conservă de Eva Șprot în ulei vegetal. Dacă vrei să inovezi într-ale preparării, poți să folosești şi aproximativ 50 grame de Blue cheese. Asta ține strict de preferințele tale.

În funcție de momentul zilei, poți opta pentru două modalităţi de preparare.

  1. Dacă vrei un prânz hrănitor și sănătos Chef Liviu Balint îți recomanda un sandviș cu Eva Șprot in ulei vegetal și valeriană.
  2. Dacă optezi pentru o cină cu aromă de ocean, poți pur și simplu să amesteci ingredientele într-un bol de salată și să transformi bagheta din semințe în crutoane tăiate mai mare.

Timpul de preparare este foarte scurt, însă te asigurăm că timpul de ”înfulecare” va fi și mai scurt. Totuși, oricât de pofticioasă (/pofticios) ești, te sfătuim să-l savurezi pe îndelete, cu gândul la mare și la delicioasele preparate pe care ni le oferă. Dacă ai și un vin alb alături, cu atât mai bine. Potrivirea va fi ca-n filme!