Starea psihica in primele saptamani de sarcina

Starea psihica in primele saptamani de sarcina

0

La scurt timp dupa ce ramai insarcinata hormonii incep sa-si faca de cap. Chiar daca ti-ai dorit foarte mult un copil, nu trebuie sa te invinovatesti daca apar momente in care esti trista, ingrijorata si complet bulversata de noua stare. In luna a doua de sarcina nu doar corpul este cel care trece prin modificari radicale; si starea psihica se schimba.

Chiar daca deocamdata nu simti si nu vezi nimic din fiinta necunoscuta, care se dezvolta in tine, ea este totusi prezenta. Pentru viitorii parinti aceasta este o perioada frumoasa, plina de mister, dar cateodata si foarte grea.

Influenta din ce in ce mai puternica a hormonilor de sarcina iti poate cauza sentimente cu un caracter puternic contradictoriu, devii susceptibila, sensibila si simti ca porti o mare responsabilitate in burtica. Te gandesti ca toata viata ta se va schimba radical odata cu venirea pe lume a copilului. Vei avea momente in care vei fi coplesita de frica si griji si vei trece foarte usor de la bucurie la indoiala si invers. In ochi iti apar frecvent si usor lacrimi. Poti sa plangi din te miri ce.

Nici partenerul tau nu va intelege intotdeuna de ce de la o clipa la alta ai devenit trista sau de ce dintr-o data nu mai ai chef de nimic. Draga viitoare mamica, nu trebuie sa ai mustrari de constiinta! Incearca sa nu te pierzi cu firea – nici cu tine insati, dar nici cu partenerul. Trebuie sa discuti cu el despre temerile si indoielile tale. Cauta sa stai de vorba cu prietenii care au deja un copil. O sa te linistesti auzind ca si altii au trecut prin ceea ce treci tu acum.

Articole similare