Atmosfera marina in dormitorul micului pirat

Atmosfera marina in dormitorul micului pirat

0

Nu cred ca sunt putini baieteii care, inspirati de filmul “Piratii din Caraibe”, sa nu fi visat si ei sa fie capitani de pirati. Asa ca iti propun pentru micul tau Johnny Depp o camera adecvata, in care parca se simte mirosul sarat al marii.

thumb_341_x_510_24603-tema-pentru-camea-baietelului-cabina-corsarului-1

Picture 1 of 6

Dormitorul se afla la mansarda, iar spatiul dinamizat de liniile arhitecturii pare perfect pentru tema pe care am ales-o: o cabina din cala unei corabii de pirati. Pentru a da aerul necesar, ai nevoie in primul rand de materiale textile in dungi, care sa aminteasca de mare. Foloseste neaparat albastrul in toate nuantele sale.

In acest caz, l-am ales intr-un contrast perfect cu oranjul lemnului lacuit – am ales o cuvertura bleumarin, in nuanta marii pe furtuna. Covorul este si el in nuante de albastru, combinate cu bej si oranj pal. Nu ocoli nici alte culori – un mic accent, cum este perna in alb si rosu, nu poate fi decat binevenit.
Ca noptiera am folosit obiectul a carui transformare din scaun-regizor in taburet ai putut-o vedea in numarul de mai al revistei noastre. Acesta se potriveste perfect aici mai ales datorita picioarelor sale in X, care amintesc de mobilierul colonial.
Pentru a accentua atmosfera marina, la capatul patului am agatat o perdea cu aspect de navod, in care sunt prinse animalute si pestisori din plus.
Ce ar fi o camera de corsar fara o harta? Asa ca am prevazut una, incadrata de o rama – cum altfel? – albastra, agatata deasupra patului capitanului, la loc de cinste, gata de a fi studiata in vederea noilor calatorii imaginare.
Se presupune ca intr-o cabina de corsar nu este curent electric, asa ca, pentru a pastra conventia, am atarnat de grinda de deasupra patului o colectie de felinare.
Tot pentru atmosfera, am asezat la indemana corsarului un binoclu, un ochean, o lupa si chiar o sabie batuta in nestemate. Nu lipseste nici cufarul din care se revarsa “comorile”, pazit de doi pescarusi din lemn pictat.
Ei bine, acum ca ai un punct de plecare, te provoc la duel: incearca si tu sa compui o camera asemanatoare!

Arh. Mugur Kreiss, [email protected]