Stiai ca semineul electric, ales cum trebuie, te ajuta sa ai o...

Stiai ca semineul electric, ales cum trebuie, te ajuta sa ai o atmosfera de basm in timpul iernii?

0

Sa recunoastem, nu poate fi nimic mai placut decat sa stai in fata unui semineu, sa simti caldura venita dintre acesta si sa auzi cum ard lemnele mocnit, atunci cand afara sunt temperaturi negative si ninge. Atmosfera creata de acesta este pur si simplu una de basm. Nici nu este de mirare ca in ultima perioada modelele electrice au inceput sa fie la mare cautare.

Intr-un fel, nimic nu poate inlocui un semineu clasic, dar nici alternativele pe care le avem la dispozitie nu sunt tot timpul unele de lepadat. De exemplu, daca stai la bloc si vrei sa te poti bucura si tu de pe urma unui semineu, nu prea ai o alta optiune la dispozitie decat sa iti indrepti atentia catre un model electric. Asta pentru ca il vei putea instala cu usurinta in apartamentul tau, fara a mai fi nevoie de sparturi.

Este evident faptul ca modelele scumpe sunt si cele care se vor apropia cat mai mult din punct de vedere al atmosferei create de cel clasic, dar asta nu inseamna ca atunci cand vine vorba de seminee electrice ieftine trebuie sa spunem pas. Chiar deloc. Trebuie doar sa fim atenti la cateva aspecte importante, astfel incat sa fim siguri ca am facut o alegere buna pentru noi. Vom incerca sa iti vorbim despre ele mai multe in randurile urmatoarea.

Vom incepe prin a-ti prezenta cateva avantaje si dezavantaje care sunt aduse de semineele electrice, indiferent ca vorbim de modelele ieftine sau cele foarte scumpe. Pe partea de avantaje amintim atmosfera pe care o putem crea cu ajutorul sau, dar si faptul ca nu mai avem acel deranj datorat nevoii de a face sparturi prin casa pentru a monta cosul de fum. Oricum, montarea unui cos de fum ar fi imposibila in cazul in care stai la bloc. Nu va reprezenta o problema nici cresterea cantitatii de dioxid de carbon din aer, iar asta pentru ca aceste modele, fiind electrice, vor functiona fiind alimentate cu energie electrica.

Semineul electric e bine sa fie privit nu doar ca un element de decor, ci si ca unul cat se poate de practic. Asta pentru ca multe dintre modelele prezente pe piata sunt echipate si cu o aeroterma, asadar ne vom putea bucura si de caldura oferita de acesta in timpul sezonului rece. In ceea ce priveste dezavantajele, evident, aici se adauga senzatia de fals pe care o ofera in special modelele foarte ieftine, in special atunci cand vine vorba de sunetul repetitiv al lemnelor care ard si de efectul 3D al flacarilor.

Dupa cum spuneam, semineul electric are o latura estetica si una practica. E bine ca in alegerea sa sa tii cont de ambele, astfel incat sa poti profita la maxim de pe urma unui astfel de aparat. Pentru inceput, motivul pentru care majoritatea dintre noi cumpara un semineu este datorita rolului estetic pe care il joaca. Asadar, primul lucru spre care tu iti vei indrepta atentia este design-ul pe care acesta il adopta. Asigura-te ca este unul care sa se integreze in perfecta armonie cu celelalte obiecte din camera in care vrei sa il instalezi. Un alt lucru important la care trebuie sa te uiti este tehnologia 3D care este utilizata. Fiecare producator vine cu tehnologia proprie, in multe dintre cazuri. Tu indreapta-ti atentia catre cel a carui tehnologie 3D este cel mai bine dezvoltata si realista, pentru a nu avea parte de acea impresie de „fake”.

Trecem la latura practica a semineului electric, iar aici o sa te asiguri in primul rand ca in dotarea sa se afla o aeroterma. Dupa aceea, vei avea in vedere capacitatea de incalzire si puterea acesteia, urmata de prezenta sau nu a unui termostat reglabil. Noi iti recomandam sa te asiguri ca termostatul reglabil este prezent, pentru ca in acest fel o sa poti sa opresti generarea de caldura, in cazul in care, poate, vrei sa te folosesti de semineu atunci cand afara este mai cald.