Stiinta de a-ti educa copilul…

Stiinta de a-ti educa copilul…

0
tatianasquare

tatianasquareFiecare dintre noi de dorim inca de dinainte de a se naste fie o fetita, fie un baietel. Chiar si asa, dorintele nu ne pot fi indeplinite intotdeauna. Totul pare sa fie din ce in ce mai greu atunci cand va trebui sa ne  ocupam de ingrijirea si educatia copilului de sex opus noua, intrucat nu le vom cunoaste in amanunt toate necesitatile.

Atunci cand vine vorba despre feminitate, mama va fi cea mai capabila sa faca o mica introducere in aceasta lume fetitei. Cu toate acestea, si tatal poate demonstra cateva argumente ce tin de feminitate, mai ales daca acesta pare sa le pretuiasca, fiind valori la care tine destul de mult.

A dezvolta o atitudine feminina celei mici inseamna sa reusesti sa o aduci pe drumul cel bun si sa o faci sa inteleaga care sunt cele mai pretioase valori. Insa, nu poate fi vorba despre intelegerea feminitatii daca cea mica este atrasa de anumite lucruri mai frumoase, de haine scumpe, de truse de machiaj sau bijuterii. A vorbi despre feminitate inseamna sa pretuiesti cele mai importante valori. A o intelege este un tel destul de inalt. Asa se intampla si atunci cand fetita se apropie de mama in varsta adolescentei, dezbatand subiecte destul de intime. A-si intelege mama si a o urma ca si model de comportament inseamna a reusi sa inteleaga in ce consta feminitatea. Prin iubirea si respectul fata de mama cea mica va cunoaste cat de mult conteaza sa fii femeie. Va sti sa apere cele mai importante valori ale familiei, va reusi sa inteleaga ca trebuie sa isi ingrijeasca copiii, ca trebuie sa faca menajul locuintei, va cunoaste cum anume sa ii poata tina apropiati pe toti membrii familiei si va cunoaste cum anume sa se ingrijeasca pentru a fi frumoasa. Tehnicile de natura sexuala vor trebui a fi deprinse atat in mediul scolar, cat si in cel familial. Discutia cu mama despre sex va reusi sa o faca sa urmeze o conduita sexuala feminina.

A fi agresiv, puternic si destul de sigur asupra propriei persoane nu sunt trasaturi care sa ateste masculinitatea, desi par a fi extrase din comportamentul destul de uzual al barbatului. Si cum de educatia copiilor se va ocupa tot mama, totul pare destul de complicat mai ales atunci cand nu cunoaste adevaratele valori masculine, fiind de sex opus. Intr-un asemenea caz mama nu va sti cum anume sa exprime masculinitatea indreptandu-si fiul catre o linie mai …feminina. Asa il va invata sa se comporte frumos cu cei din jur, va sti sa fie un elev exemplar si totul spre dezaprobarea celorlalti de acelasi sex. De multe ori un comportament mai bland al baiatului il poate izola in fata colegilor de acelasi sex, considerandu-l mult prea feminin intrucat nu stie sa se exprime in acelasi limbaj ca si ei, prin vulgaritate.