Afectiunile cardiace si grosimea taliei la copii

Afectiunile cardiace si grosimea taliei la copii

0
copii plangand (www.county.oxford.on.ca)

 copii plangand (www.county.oxford.on.ca)Atunci cand ai devenit mamica incerci orice i-ar putea face bine bebelusului. De  aceea, in dorinta de a descoperi daca in vreun fel copilul va prezenta anumite probleme de sanatate mult mai tarziu, in adolescenta sau chiar la maturitate este indicat sa incercati sa va ghidati dupa semnele pe care le poate transmite organismul si trupul.

Potrivit specialistilor, exista cateva aspecte ale corpului care ar putea conduce la premisa ca bebelusul ar putea suferi de anumite afectiuni. De aceea, o talie mai mare decat ar fi normala ar predispune bebelusul riscului de a se imbolnavi de eventuale afectiuni cardiace.

Studiul a fost realizat de reprezentantii Institutului de Cercetare Biomedical Harbor-UCLA Medical Center din Los Angeles si s-a bazat pe o atenta analiza a unui numar de 4667 de copii cu varste cuprinse intre 6 si 17 ani. Dupa studiere s-a ajuns la concluzia ca bebelusii cu o talie mai evidenta sau cei mai grasuti prezentau serioase afectiuni cardiace. Potrivit cercetatorilor, presiunea arteriala a acestora era vadit mai mare decat in cazul celor care erau mai slabi sau avea o talie mai subtire.

O astfel de descoperire a demonstrat ca legatura dintre presiunea arteriala si bolile de inima este una destul de mare, majoritatea celor care prezinta hipertensiune arteriala sunt suferinzi de afectiuni cardiace.

Chiar daca ne este destul de greu sa credem, stratul de grasime de pe corp nu are nicio legatura cu afectiunile cardiace. Cu toate acestea, indiferent care ar fi indicele masei corporale, presiunea arteriala nu poate fi influentata de un asemenea lucru. Se poate spune, insa, ca o talie mai pronuntata este in relatie directa cu afectiuni de origine cardiaca.

Tot cercetatorii americani au in vedere includerea pe lista de observatie clinica a copiilor si circumferinta taliei. Cu cat aceasta devine mai groasa, cu atat cei mici vor trebui observati cardiac, si totul pentru a preveni aparitia bolilor de inima la varste atat de fragede. Cu o simpla masuratoare, se poate salva o viata!