Studiu: Nasterea naturala dureaza mai mult astazi decat in urma cu 50...

Studiu: Nasterea naturala dureaza mai mult astazi decat in urma cu 50 de ani

0

gravidaUn recent studiu american incearca sa demonstreze faptul ca nasterea naturala dureaza mai mult astazi decat in urma cu 50 de ani.

Institutele Nationale de Sanatate din Statele Unite ale Americii arata faptul ca acum mai bine de 50 de ani femeile aveau un travaliu mai scurt cu pana la doua-trei ore, comparativ cu femeile din zilele noastre, al caror travaliu este epuizant si destul de lung. Studiul a fost publicat in revista American Journal of Obstetrics & Gynecology si are la baza mai multe teorii.

Pe de o parte cercetatorii americani sunt de parere ca nasterea naturala dureaza mai mult astazi decat in urma cu cincizeci de ani intrucat femeile de astazi raman insarcinate mai tarziu, la varste trecute de 30 de ani si cantaresc ceva mai multe kilograme decat in trecut. De asemenea, unul dintre cercetatorii studiului, Katherine Laughon considera ca nasterea naturala de astazi este supusa unor schimbari destul de mari, comparativ cu trecutul. Daca in trecut nu se utilizau calmante in timpul nasterii, astazi aceasta este una dintre tehnicile uzuale cele mai raspandite. Ba mai mult anesteziile efectuate in timpul nasterii naturale, demonstreaza ea, determina incetinirea travaliului cu o durata cuprinsa intre 40 si 90 de minute. Asadar, fara administrarea calmantelor durata acestuia ar putea fi destul de mult scurtata, insa un astfel de lucru ar putea avea si un mare dezavantaj pentru mamicile tematoare in fata acestui fenomen – durerea ar putea fi resimtita mai intens.

Chiar si asa, inca nu se cunosc cu exactitate care anume sunt cauzele exacte pentru care travaliul ar putea fi intarziat si tocmai de aceea, se doreste aprofundarea acestui fenomen.

 

 

Articole similare