Copiii iubesc sucurile de fructe, dar e bine sa nu se exagereze...

Copiii iubesc sucurile de fructe, dar e bine sa nu se exagereze cu consumul lor

0

consum de suc de fructeToti copiii iubesc sucurile de fructe, iar parintii sunt fericiti atunci cand ii vad pe cei mici ca beau suc proaspat de fructe. Totusi un studiu al British Dental Health Foundation a demonstrat faptul ca atunci cand cei mici consuma cantitati mari de suc proaspat de fructe pot dezvolta carii dentare.

Chiar daca sucul de fructe se numara printre obiceiurile alimentare sanatoase, in realitate specialistii fundatiei britanice au demonstrat faptul ca zaharul si acizii stoarse din fructe sunt mult mai periculoase decat in cazul in care copilul va consuma fructul in starea lui naturala.

Potrivit nutritionistilor este indicat ca parintii sa evite sa introduca in alimentatia copilului sucurile acidulate ori cele cu un continut inalt de conservanti si coloranti. Pentru a le satisface pofta de sucuri parintii inlocuiesc sucul de pe rafturile magazinelor cu cel proaspat, facut acasa.

Consumul unei cantitati moderate de suc de fructe proaspat – circa 150-200 ml zilnic – nu creeaza probleme, sustine Nigel Carter, director al fundatiei britanice.

Prin stoarcere, fructul elibereaza o cantitate crescuta de zahar care se va depune pe smaltul dintilor, cariindu-i.

Vizitele si recomandarile medicului stomatolog sunt obligatorii pentru mentinerea unei sanatati dentare de „fier”.