Sunt mama dar lucrez!

Sunt mama dar lucrez!

Din pacate nu exista o formula magica prin care sa iti poti controla programul de munca si eventual sa il aliniezi cu treburile care trebuie facute in casa si cu indelinirea responsabilitatilor de familie.

La inceput, in viata de parinte, va parea ca nimeni nu primeste cantitatea suficienta de atentie. Si abia cand credeai ca le-ai pus pe toate cap la cap si in sfarsit merge totul cum trebuie, ai nevoie sa mergi cu bebe la doctor sau bona se imbolnaveste.

Solutie: Nu te da peste cap. Faptul ca esti mama reprezinta in sine un job si este firesc ca ai nevoie de timp pentru a alinia munca si viata de mama. Gandeste-te sa ii ceri ajutorul partenerului tau, sa intocmiti un plan pe care il lipiti undeva la vedere si sa il pregatesti pe managerul tau pentru urgentele ocazionale cu copilul.

Probabil ca una dintre cele mai bune calitati ar fi aceea de a-ti dezvolta abilitatea de-a trai clipa si in momentul in care muncesti sa poti sa-ti scoti din cap ce mai ai de facut pentru copil. Acest stil te poate ajuta sa te concentrezi bine pe orice tip de job ai avea de indeplinit. Daca lucrezi de la birou, stabileste bariere clare si nu iti lua de lucru acasa.

Probabil ca esti familiarizata cu sintagma „timp de calitate”, dar pentru ca noua ta viata sa functioneze trebuie sa intelegi acest concept cu tot sufletul. De fiecare data cand il mangai pe cel mic sau ii citesti o poveste este vital sa stabilesti o legatuta afectiva cu acesta. Daca ai parte de aceste momente pretioase cel putin o data pe zi te poate reconecta la bucuria de-a fi mama.

Mama, acasa cu bebe!

Tranzitia de la un job full-time la viata de mama poate fi complicata si poate deveni destul de greu sa ai grija si de familie si eventual sa ai un job in tot acest timp. Este adevarat ca de acum cafeaua nu mai este gratuita si in locul unui bonus vei fi rasplatita cu zambetele celui mic in cadrul acestui nou job.

Acasa esti plictisita si frustrata – Responsabilitatea cresterii unui copil, a pregati de mancare pentru familie si a face ordine prin casa reprezinta un stil de viata total diferit de mediul de la serviciu, cu care erai obisnuita. La un punct s-ar putea sa simti lipsa pierdutului timpului in trafic, in loc sa impaturesti hainele proaspat spalate si uscate.

Solutia: Trebuie sa gasesti o cale de a supravietui pentru ca nimeni nu va putea face acest lucru in locul tau. Poti discuta rezervarea unei bone care te poate ajuta cat timp esti la sala de sport sau pur si simplu pentru a face ceva pentru tine, timp de doua ore. Daca iti lipsesc colegii si programul de munca, incearca sa creezi un mediu care sa includa toate acestea.

Incearca sa stabilesti relatii cu alte mame din zona ta, la locul de joaca sau in alte situatii. Pentru a te usura de anxietatea provocata de un program nesigur si foarte fluctuant, gaseste activitati precum exercitiile fizice, citirea unui ziar si organizeaza-le intr-un timer, creand astfel o lista cu ce ai de facut in ziua respectiva. Daca esti o mama care va sta acasa cu bebe, vei simti ca ai o slujba full-time in mai putin de o luna de la venirea cu bebe de la maternitate.