Supa crema de conopida cu perisoare

Supa crema de conopida cu perisoare

0

Supele crema sunt de regula ingrosate cu smantana sau cu faina, dar si cartofii, ciupercile, dovleceii sau conopida dau consistenta si sunt mai sanatoase pentru copii. Iar pentru ca o conopida are putine calorii, poti introduce si tu aceasta supa in meniul tau atunci cand vrei sa mai dai jos niste kilograme.

 

Ingrediente:

 

Pentru supa:

 

– 1/2 conopida

 

– 1 morcov

 

– 1 telina mica

 

– 1 cartof mare

 

– 1 praz, partea alba, tocata (sau o ceapa mica)

 

– sare

 

– 1 cubulet de unt

 

Pentru perisoare:

 

– 250 g carne de vita slaba sau de pui

 

– 1/2 ceapa, taiata cubulete

 

– 1/4 lingurita boia dulce

 

– 1 ou

 

– 1-2 linguri pesmet

 

– sare

 

– patrunjel verde, proaspat tocat

 

  1. Se fierb legumele pentru supa in 500 ml apa, apoi se scot, se scurg si se dau prin blender impreuna cu

 

cubuletul de unt pana ce se obtine o pasta groasa. Se dilueaza supa cu un pic din apa in care au fiert legumele, pana ce se obtine consistenta dorita.

 

  1. Se spala carnea, se toaca si se amesteca cu restul ingredientelor pentru perisoare. Se tapeteaza o tava

 

pentru cuptor cu hartie de copt, iar cu mainile umede se fac perisoare mici, care se pun pe tava. Se da

 

tava la cuptor, unde se lasa cca 30 minute, pana ce perisoarele devin maronii.

 

  1. Se serveste supa cu cateva perisoare si cu crutoane.