Supa minestrone de curcan

Supa minestrone de curcan

Carnea de curcan este o sursa buna de proteine pentru copii si, spun medicii, este mai curata decat cea de pui. Uite de reteta de supa usor de facut, foarte gustoasa si care va placea chiar si celui mai mofturos copil – supa minestrone de curcan.

Ingrediente pentru 6 portii

  • un praz jumatate de praz
  • 2 morcovi mici, taiati felii
  • un dovlecel
  • 125 g fasole verde (proaspata sau congelata)
  • 1 tulpina de telina (apio)
  • 1 litru de supa de legume (stock de legume)
  • 4 linguri de suc gros de rosii (pasatta)
  • 120 g fasole boabe, fiarta sau la conserva
  • 250 g carne de curcan taiata fasii
  • o jumatate de ceasca de macaroane
  • ulei de masline pentru calit
  • oregano sau cimbru, dupa gust

Timp de preparare: 35 de minute

Mod de pregatire: Curata si taie morcovul, dovlecelul, fasolea verde, telina si prazul in cubulete. Clateste boabele de fasole in mai multe ape, pana cand apa ramane clara.

Separat, caleste carnea de curcan in ulei de masline si condimenteaza dupa gust, cu oregano (sau cimbru). Scoate carnea si adauga in acelasi ulei in care ai calit carnea, legumele taiate. Lasa sa fiarba la foc mic in suc propriu, acoperind cratita, cam 15 minute, amestecand din cand in cand.  Adauga apoi supa de legume si sosul de rosii, si lasa sa dea un clocot, Micsoreaza flacara si lasa sa fiarba incet, timp de alte 15 minute de minute. In ultimele 5 minute adauga boabele de fasole, pastele si carnea.

Poti servi cu crutoane tavalite prin putin usturoi.