Tatal de azi

Tatal de azi

0
tatal si copilul (www.medel.com)

tatal si copilul (www.medel.com)Atunci cand vine pe lume un bebelus, de regula intreaga familie se va simti total nepregatita in fata noului venit. Portretul tatalui de azi difera destul de mult de cel de ieri, fiind mult mai antrenati in activitatile de la serviciu, mereu purtand discutii la telefon si mereu accesand pagina de internet.

Cu toate acestea, vremurile in care personalitatea masculina dintr-o familie se impunea in fata tuturor celorlalti membri, au apus. Desi preocupati de asigurarea mijloacelor de subzistenta ale familiei, acestia uita sa se mai impuna odata ce isi vad bebelusul in brata. Asa se intampla ca tot mai multi tatici sunt interesati de ce are copilul colici, cum se schimba scutecul, care sunt cele mai bune biberoane, cum se alapteaza copilul si cum sa ii faca baita bebelusului.

Potrivit statisticilor, tot mai multi sunt aceia care navigheaza paginile de internet pline cu informatii pentru bebelusi, unii dintre ei intrand chiar in forumurile pentru mamici sau adaugand comentarii fiecarui articol de acest gen, uneori povestindu-le si altora propriile experiente.

De asemenea, studiile realizate in timp au demonstrat ca, asemenea mamicilor, barbatii care au devenit tatici devin mult mai inteligenti decat aceia care nu au copii. Studiul Universitatii Princeton a fost realizat pe mai multe specii de maimute si au concluzionat ca masculii de acest fel isi deschid conexiunile craniene in anumite zone ale creierului nefolosite pana atunci.