Tatal la ora de alaptat

Tatal la ora de alaptat

0
bebelus tatic (www.turnhimintoabetterdad.com)

bebelus tatic (www.turnhimintoabetterdad.com)Odata cu nasterea celui mic, parintii trec printr-o serie de schimbari. Este adevarat, ca cele noual luni chinuitoare au luat sfarsit, dar vor fi inlocuite pentru mult timp de aici inainte cu multe griji si responsabilitati.

Imediat dupa nastere, proaspata mamica va trece printr-o stare destul de obositoare si suparatoare ca urmare atat a modificarilor hormonale de dupa nastere, dar si ca urmare a unei stari de epuizare si oboseala resimtita destul de puternic mai ales in primele saptamani.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Asa ca, taticul bebelusului va juca un rol deosebit de important. Acesta va constitui un adevarat suport moral pentru partenera fie si cu propria sa prezenta alaturi de cei doi. Chiar daca alaptatul presupune alimentarea bebelusului doar de catre mama, exista suficiente modalitati in care tatal poate participa la aceasta tehnica a alaptarii, fiind un suport mai ales pentru mamica, dar, de ce nu, si pentru bebelus. Intr-o astfel de ipostaza, legatura dintre cei doi se intareste destul de mult.

Iata cum poate proceda in timpul alaptarii bebelusului:

  • Sa nu se desprinda de langa cei doi, prezenta acestuia fiind destul de importanta;
  • Sa incerce sa se faca util si sa ii ofere mamei ceea ce are nevoie in timpul alaptarii;
  • Ii poate oferi mamei paharul de apa necesar in momentul alaptarii;
  • Oferirea prosopului pentru stergerea sanului sau o batista pentru curatarea guritei bebelusului.

Toate cele de mai sus presupun o relatie plina de iubire si multa responsabilitate. Ori de cate ori cei doi vor avea nevoie de ceva, tatal va fi acolo pentru a le oferi ceea ce doresc.

Iar daca va imaginati ca sprijinul tatalui vine doar dintr-un astfel de suport, va inselati. Tatal va ajuta seara de seara la baita bebelusului, va schimba scutecul acestuia ori de cate ori va avea prilejul. Si treburile legate de menajul locuintei  pot fi realizate cu succes de catre acestia, avand aceeasi valoare pentru cei doi. Ca sa nu mai vorbim de inlocuirea mamei cel putin o ora pe zi pentru a incerca sa o protejeze pe aceasta de aparitia unei eventuale depresii postpartum.
Fara comentarii

Lasa un comentariu