Telina regleaza nivelul hormonal si trateaza infertilitatea

Telina regleaza nivelul hormonal si trateaza infertilitatea

telina (http://1.bp.blogspot.com)

telina (http://1.bp.blogspot.com)Telina face parte din categoria legumelor cu cele mai bune efecte afrodisiace, prezentand avantajul reglarii hormonale si al  tratarii infertilitatii.

Telina va putea fi folosita prin prepararea unor salate din radacina sau pur si simplu prin prepararea unui suc de telina din frunze si radacina. Aceasta contine multe minerale, calciu, magneziu, potasiu, fosfor si zinc, dar si un supliment important de vitamine – A, vitaminele din categoria B, C, K si PP.

Datorita proprietatilor sale, telina ajuta la vindecarea unor infectii urinare greu de tratat precum cistita, nefrita, litiaza renala. De asemenea, telina previne imbolnavirea cardiaca.

Din punctul de vedere al fertilitatii, telina ajuta sa reglarea sistemul hormonal atat la femeilor, cat si al barbatilor. Aceasta le ajuta pe femei sa trateze absenta ciclului menstrual, infertilitatea si anumite afectiuni provocate de menopauza. La barbati, telina ajuta la combaterea impotentei si transformarea spermatozoizilor intr-unii destul de viabili si indrazneti, capabili asadar sa fecundeze ovulul odata ce il intalnesc.

Articole similare