Terci de legume cu mei

Terci de legume cu mei

Bogat in vitamine din complexul B, magneziu, fier, potasiu, fosfor, meiul si este o sursa buna de fibre si proteine. Meiul nu contine gluten, motiv pentru care poate fi consumat fara grija de persoanele cu intoleranta la gluten sau teren alergic si sensibilitati digestive. Uite cum sa faci un terci de legume cu mei, pe care il poti da bebelusului dupa primele 7-8 luni de viată.

Ingrediente:

– 2 dovlecei

– 1 ceapa mare alba

– 1 telina medie

– 1 patrunjel sau pastarnac

– 3 morcovi

– 1 rosie

– 1/2 cana mei decorticat

– Verdeata (patrunjel, leustean, creson etc.)

Cum se face:

  1. Taie ceapa, telina, patrunjelul si morcovii cuburi si pune-le in apa rece cu sare, la fiert. Pune in oala cu apa si ceapa, curatata de foi, dar intreaga. Pastreaza deoparte doveleceii si rosia. Cand legumele s-au inmuiat, adauga si dovleceii si rosia intreaga, sa se opareasca.
  2. Dupa doua minute, scoate rosia din apa, las-o sa se racoreasca, apoi curata-i pielita si taie cuburi pulpa de rosie oparita. Preceaza la fel cu ceapa fiarta.
  3. Lasa restul de legume inca zece minute sau pana fierbe si dovlecelul, apoi scoate-le cu o spumiera pe o farfurie. In zeama ramasa in oala, adauga meiul.
  4. Cat timp fierbe meiul, paseaza legumele, cu un pasator pentru piure. Adauga legumele inapoi in oala cu zeama de supa si mei, amesteca bine. Poti sa mai adaugi un pic de apa, pana ce mancarea capata consistenta dorita, mai cremoasa. Da un clocot, trage de pe foc si adauga verdeata.

Articole similare