Testul de ovulatie

Testul de ovulatie

0

Daca va doriti mult un copil si nu stiti care este perioada cea mai propice pentru a-l concepe, nestiind exact folosind metodele naturale data in care se produce ovulatia si nici organismul tau nu reactioneaza suficient de mult incat sa iti poti da seama de schimbarile survenite ca urmare a modificarii temperaturii bazale, a pozitiei cervixului sau a secretiilor acestora, singura sansa pentru a obtine o probabilitate de 99% este utilizarea testelor de ovulatie.

Functionand pe baza hormonului luteinic, acestea functioneaza asemanator testelor de sarcina, oferind sansa cunoasterii perioadei fertile, necesare atat in conceptie, cat si in contraceptie, ajuntandu-va spre obtinerea unei protectii naturale impotriva sarcinilor nedorite.

Valoarea hormonului luteinic creste inaintea perioadei in care se produce ovulatia, acesta regasindu-se in urina, fiind eliberat de hipofiza in aceasta perioada. Cu ajutorul lui ovulul va reusi sa se desprinda din ovare, parcurgand canalele trompelor uterine si asteptand ulterior fecundarea de catre spermatozoid.

Modul in care poti executa testarea este asemanator testelor de sarcina, de regula cu ajutorul urinei de dimineata ce se va colecta intr-un recipient curat, dupa care se va introduce testul pana la linia indicata in cantitatea de urina necesara efectuarii lui, mentinandu-se acolo cateva secunde conform indicatiilor din prospectul de utilizare. Dupa nici 5 minute puteti citi rezultatul testului: la aparitia unei singure linii inseamna ca nu va aflati in perioada cea mai fertila, fiind linia de control a testului. Aparitia celor doua linii va poate indica faptul ca este momentul propice ramanerii insarcinata.

Gradul de probabilitate este destul de ridicat, de aproximativ 99%, asa ca nu ezitati sa il utilizati pentru a va ajuta la o procedura mult mai sigura si simplificata din punct de vedere temporar a conceptiei.

Articol realizat de Tatiana Tuţă