TIFF 2020: Filmul francez „La Belle Epoque” va deschide ediția din acest an – VIDEO

Filmul francez „La Belle Epoque” (Cei mai frumoși ani) va deschide ediția din acest an a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF). TIFF va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 31 iulie – 9 august.

Organizatorii TIFF anunță că ceremonia de deschidere a ediției a 19-a a TIFF va avea loc în aer liber în Piața Unirii din Cluj-Napoca în 31 iulie.

Filmul de deschidere este comedia romantică „La Belle Époque” (Cei mai frumoși ani), o producție din 2019, cu Daniel Auteuil și Fanny Ardant, „o călătorie în timp, nostalgică și plină de umor”.

Actrița Fanny Ardant a fost distinsă în 2018 cu Trofeul Transilvania al TIFF pentru întreaga carieră, iar pentru rolul din „La Belle Epoque” a obținut anul acesta trofeul César pentru interpretare.

De asemenea, filmul care va închide TIFF în 9 august va fi tot o comedie franceză, premiată cu Ursul de Argint la Berlin, „Effacer l’historique” (Șterge istoricul), cel mai nou film de Benoît Delépine și Gustave Kervern. La ediția din acest an a TIFF va mai fi proiectat, în premieră, filmul Corpus Christi (r. Jan Komasa), propunerea Poloniei la Oscar, și comedia Military Wives, cu Kristin Scott Thomas, semnată de Peter Cattaneo.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare