TIFF 2020: Filmul francez „La Belle Epoque” va deschide ediția din acest...

TIFF 2020: Filmul francez „La Belle Epoque” va deschide ediția din acest an – VIDEO

0

Filmul francez „La Belle Epoque” (Cei mai frumoși ani) va deschide ediția din acest an a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF). TIFF va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 31 iulie – 9 august.

Organizatorii TIFF anunță că ceremonia de deschidere a ediției a 19-a a TIFF va avea loc în aer liber în Piața Unirii din Cluj-Napoca în 31 iulie.

Filmul de deschidere este comedia romantică „La Belle Époque” (Cei mai frumoși ani), o producție din 2019, cu Daniel Auteuil și Fanny Ardant, „o călătorie în timp, nostalgică și plină de umor”.

Actrița Fanny Ardant a fost distinsă în 2018 cu Trofeul Transilvania al TIFF pentru întreaga carieră, iar pentru rolul din „La Belle Epoque” a obținut anul acesta trofeul César pentru interpretare.

De asemenea, filmul care va închide TIFF în 9 august va fi tot o comedie franceză, premiată cu Ursul de Argint la Berlin, „Effacer l’historique” (Șterge istoricul), cel mai nou film de Benoît Delépine și Gustave Kervern. La ediția din acest an a TIFF va mai fi proiectat, în premieră, filmul Corpus Christi (r. Jan Komasa), propunerea Poloniei la Oscar, și comedia Military Wives, cu Kristin Scott Thomas, semnată de Peter Cattaneo.