Tine orice bacterii departe de copiii tai

Tine orice bacterii departe de copiii tai

0

Atunci cand vine vorba de copiii tai, „curat” nu inseamna niciodata suficient de curat, curatenia pare sa nu atinga toti microbii ce ar putea ajunge in prezenta lor, iar dezinfectantii devin prieteni buni si necesari. Insa cum putem sa ne asiguram, totusi, ca asiguram un mediu sigur si lipsit de bacterii, in care sanatatea micutilor nu este pusa in pericol?

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Iata cateva moduri prin care vei reusi sa tii microbii departe:

  • Dezinfecteaza principalele obiecte pe care le atinge

Exista anumite obiecte din casa ce atrag mai multi microbi decat ai crede. Intrerupatoarele, telecomanda sau clantele usilor sunt cateva dintre ele. O data la cateva zile, fa-ti timp sa le stergi, pentru a evita extinderea eventualilor microbi.

  • Nu il lasa sa stea prea mult in haine murdare

Daca se murdareste, incearca sa ii schimbi hainele cat mai repede, pentru a nu intra in contact cu bacteriile prea usor. Nu inseamna ca trebuie sa dezvolti asta intr-o obsesie si sa nu il lasi sa se joace, insa urmareste, calm, lucrurile cu care intra in contact.

  • Dezinfecteaza cu atentie vasele

Este foarte important ca vasele din care va manca sa fie curatate cu atentie. Mai ales daca, dupa ce le speli, sunt atinse de gandaci de bucatarie, spre exemplu. Ca sa fii si mai sigura ca dispar toate bacteriile, poti folosi masina de spalat vase. Cele de la Beko, spre exemplu, au un program Extra Hygene, prin care distrug 99,99% dintre bacterii, folosind opt programe de spalare.

  • Obisnuieste-i sa se spele pe maini cat mai des!

Cea mai sigura metoda prin care ii tii departe de bacterii este sa ii obisnuiesti sa aiba singuri grija de ei. Dupa ce se joaca cu animalele de companie, trebuie sa mearga singuri la chiuveta, ca sa se spele pe maini. Inainte sa manance, ar trebui sa stie, inca de la doi ani, ca nu pot face asta fara sa se fi spalat pe maini. In felul acesta, vor reusi sa isi formeze un stil de viata benefic si sanatos inca din primii ani de viata!
Fara comentarii

Lasa un comentariu