Toamna poate fi distractiva – petrece timp cu copilul tau

Toamna poate fi distractiva – petrece timp cu copilul tau

0

Frunze colorate, castane, ghinde, conuri de brad, toate acestea ii pot starni celui mic interesul fata de natura, ii stimuleaza imaginatia si ii dezvolta abilitatile artistice. Mai jos gasesti cateva idei de distractie alaturi de copilul tau, atunci cand vremea nu este intotdeauna propice pentru plimbari in aer liber.

4082306627_d4b1861a8c

Picture 1 of 2

Toamna este un anotimp capricios. Cerul innorat, ploaia rece si temperaturile scazute ne determina sa-i tinem pe cei mici mai mult timp in casa. Ei nu se mai pot bucura de joaca in aer liber, ceea ce ii intristeaza, iar noi, parintii, trebuie sa gasim modalitati noi de distractii si de petrecere a timpului liber.

Arta distractiva cu ghinde, castane, frunze, pietricele, pene
Incurajati-va copiii sa stranga diverse comori ale toamnei, in timpul plimbarilor pe afara. Ele pot fi conuri, ghinde, castane, frunze colorate, pietre, si chiar pene de pasari. Dupa spalarea si uscarea acestor comori ele pot deveni, impreuna cu creioanele colorate, cariocile si pasta modelatoare, piesele unor jocuri creative. Inspiratia va veni in mod natural.

Puteti face impreuna timbre din frunze uscate, sa decorati un zmeu din hartie cu pene si frunze, sa lipiti pe un ghiveci ghinde si castane, sa faceti bijuterii lucrate manual si figurine din platilina decorate cu fructe de toamna. Aceste activitati vor deveni jocuri preferate atat de fete, cat si de baieti.

In plus, orice lucru iesit din manutele copilului tau, ii va conferi acestuia o satisfactie enorma si ii va da incredere in sine. In curand copilul o sa vrea sa-si decoreze singur camera sau sa-si creeze o galerie personala sau sa  realizeze cu manutele lor cadouri pentru bunici. Petrece cat mai mult timp posibil alaturi de copilul tau si distrati-va!