Traditiile la nastere

Traditiile la nastere

0

gravidaTraditiile la nastere sunt destul de numeroase, diferind de la regiune la regiune, dar si de la tara la tara. Daca in unele tari femeile ajung sa nasca doar la spital, in alte parti ale lumii nu putine sunt cele care opteaza sa isi aduca bebelusul pe lume acasa, fara a primi indicatii de specialitate.

In Olanda traditiile la nastere gasesc oportuna venirea pe lume a bebelusului acasa. Femeile insarcinate apeleaza, totusi la informatiile primite de la moasa, persoana cu studii medicale in domeniu. Cu toate acestea, viitoarele mamici sunt de parere ca cea mai corecta modalitate de a-si aduce pe lume bebelusul este nasterea la domiciliu. Tocmai de aceea, fiecare femeie isi procura din timp asa numitul “kraampakket”, fiind o trusa care sa ii asigure mamei toate cele necesare pentru ca nasterea sa decurga in mod normal, fara probleme. Chiar si asa, exista situatii in care femeile insarcinate opteaza pentru nasterea sub supraveghere medicala, la spital.

In Germania, imediat dupa nastere mamele sunt rugate sa priveasca lunga lista a numelor acceptate de autoritati. In cazul in care acestea nu se decid asupra unui nume din lista vor trebui sa isi justifice alegerea facuta, in asa fel incat numele ales sa nu ajunga sa puna intr-o situatie ridicola bebelusul sau adultul de mai tarziu.

In Japonia, traditiile la nastere aduc in prim plan nasterea asistata. Asa se intampla, ca majoritatea femeilor ajung sa se interneze in spital, beneficiind de grija si preocuparea medicilor specialisti. De asemenea, dupa nastere mama nu va trebui sa se ridice din pat, stand alaturi de bebelus vreme de 21 de zile, timp in care bunicii materni le vor asigura cele necesare.

Atat in Turcia, cat si in Brazilia, venirea bebelusului pe lume este un semn de mare bucurie si incantare pentru parinti. In cinstea nasterii bebelusului, tatal organizeaza o petrecere de bun venit. Mama si bebelusul sunt in acest mod asaltati de oaspeti, care vin necontenit cu numeroase daruri pentru cei doi. In cinstea evenimentului, oaspetii primesc la plecare daruri insemnate care sa le aduca aminte de nasterea bebelusului. In Turcia oaspetii sunt ospatati cu lohusa serbeti, o bautura facuta in cinstea evenimentului.

Articole similare