Tratarea acneei din perioada pubertatii

Tratarea acneei din perioada pubertatii

0
acnee

acnee-2

Picture 1 of 2

Odata cu intrarea in perioada pubertatii, orice adolescent se confrunta cu aparitia acneei. O astfel de problema devine uneori destul de greu de tratat indiferent de tratamentul aplicat.

Acneea reprezinta un punct de frustrare pentru adolescentul aflat in perioada pubertatii intrucat aspectul sau fizic este deteriorat. Cu toate acestea, acneea simpla va disparea odata ce aceasta perioada din viata sa va trece.

Pot exista situatii, mai nefericite, in care acneea sa lase urme vizibile pe fata adolescentului pentru o perioada mai indelungata sau uneori pentru tot restul vietii. Asa ca, desi este o afectiune considerata a fi uneori fiziologica aceasta merita maxima atentie din partea adolescentului.

Acneea apare de regula in perioada pubertatii mai ales datorita numarului crescut de hormoni existent in organism. De aceea, acneea apare de regula cu preponderenta la fete sau femei in perioada menstruala.

Pentru a evita aparitia acneei este indicat sa dedici un timp mai indelungat segmentului de ingrijire corporala. Spalatul pe fata cu apa calda si sapun, dar si folosirea cremelor anticneice vor preintampina transformarea acneei intr-una severa.

Mastile de fata pe baza ingredientelor naturale reusesc sa lase in urma o piele fina si catifelata si sa tina cat mai departe riscul aparitiei acneei in perioada pubertatii.

In cazul in care acneea se manifesta intr-o forma mai severa este indicat sa te adresezi medicului dermatolog pentru prescrierea unei medicatii corespunzatoare.

Foto: http://acnee.info / http://media.realitatea.ro