Cum sa facem copilul sa bea apa?

Cum sa facem copilul sa bea apa?

1
copil care bea apa 2

164ASPbr34482098di-443

Picture 1 of 2

Cu toate ca apa nu reprezinta un veritabil punct de atractie pentru copii, in realitate se poate spune ca ea este esentiala pentru dezvoltarea armonioasa a acestora. De aceea, specialistii in nutritie recomanda un consum zilnic destul de mare de apa, introdus in alimentatia copilului imediat dupa masa.

Cu toate acestea, nu toti copiii prefera sa bea apa, unii refuzand-o categoric. Chiar si asa medicii le recomanda parintilor sa nu renunte si sa incerce sa isi obisnuiasca copilul cu consumul zilnic de apa. In acest mod, copilul va putea fi ferit de obezitate, diabet sau alte afectiuni la fel de grave.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Pentru a-l putea convinge sa bea apa este indicat sa incerci sa ii oferi apa in cani cat mai viu colorate, de regula imprimate cu personajele din desenele animate cele mai distractive, de care este atras.

Un pai aruncat intr-un pahar cu apa ar putea reprezenta un alt punct de atractie care l-ar putea determina pe copil sa bea apa, doar de dragul acestui lucru.

In cazul in care observi ca nu doreste cu niciun chip apa simpla, incearca sa ii oferi apa cu arome de fructe, existenta deja in comert. De regula, daca va simti gustul dulce acrisor al fructelor va considera ca este un suc pe care il va bea cu placere.

Tot specialistii ne recomanda sa nu exageram cu consumul de apa, tinand cont si de faptul ca aceasta se gaseste cam in tot ceea ce mananca. O cantitate potrivita de apa consumata zilnic reprezinta un beneficiu in plus pentru sanatatea copilului tau, pe cand excesul i-ar putea dauna.

Foto: http://inspiredhealthandhappinessblog.com / http://www.aimfree.org
1 comentariu

  1. Singurele desene animate care sunt potrivite pentru cei mici dupa parerea mea sunt desenele animate vechi de Disney, ca de exemplu Alba ca zapada, Frumoasa si bestia, Cenusareasa sau Pisicile aristocrate.

Lasa un comentariu