Travaliul te pregateste pentru maternitate

Travaliul te pregateste pentru maternitate

0

gravidaNasterea bebelusului presupune un moment pe cat de asteptat, pe atat de infricosator pentru mamicile aflate la prima experienta, speriate de durere si de un travaliu prea lung.

Simptomatologia travaliului poate fi uneori confundata cu semnele unei afectiuni ori cu perioada premenstruala.
Durerile pronuntate de la nivelul spatelui, balonare, diaree, stare de greata si varsaturi, constipatie sunt cateva semne insotitoare ale travaliului. In cazul in care gravida resimte aceste simptome in ultimele saptamani ale sarcinii va trebui sa se astepte si la pierderea dopului gelatinos, ruperea apei si la aparitia contractiilor uterine, fapt pentru care este indicat sa se prezinte la cel mai apropiat spital pentru supraveghere.
Travaliul impune spitalizarea gravidei in maternitate si tinerea sa sub observatie. Pentru ca travaliul sa nu va ia pe nepregatite este indicat sa va faceti bagajul cel mai tarziu de la inceputul trimestrului trei de sarcina.
Pentru internarea in maternitate este nevoie ca gravida sa aiba asupra sa actele de identitate, adeverinta oferita de angajator din care sa reiasa statutul de angajat, analizele medicale de pe parcursul sarcinii.
Bagajul de maternitate nu trebuie sa fie foarte incarcat. Acesta va trebui sa contina lucruri intime, pijama, halat, papuci, prosoape, hainute si produse de ingrijire pentru bebelus.