Cand sa efectuezi cel mai corect un test de sarcina?

Cand sa efectuezi cel mai corect un test de sarcina?

0

test sarcinaEfectuarea unui test de sarcina iti poate aduce bucuria aducerii pe lume a copilului mult dorit.

Cu toate acestea, momentul in care efectuezi un test de sarcina poate fi hotarator, aducandu-ti vestea mult dorita.

Testele de sarcina au la baza analiza indicilor de urina, precum si descoperirea nivelului hormonal din sange. Ambele tipuri de testare includ urmarirea si descoperirea cu atentie a nivelului hormonului de sarcina, denumit gonadotropina corionica umana sau hCG.

Momentul efectuarii testului de urina te poate ajuta sa descoperi o eventuala sarcina. Potrivit medicilor, cele mai bune testari se fac, de regula, dimineata, atunci cand hormonul sarcinii este cel mai accentuat.

In general, fiecare test de sarcina are inclus in prospectul de folosire atat modul de efectuare, cat si momentul optim in care poate fi realizat. Aproape toate testele de sarcina se efectueaza dupa aproximativ doua saptamani din momentul ovulatiei.

In cazul in care rezultatul testului a iesit negativ este posibil sa nu fiti insarcinata, sa nu fi respectat modul de intrebuintare ori nivelul hCG sa nu fie atat de ridicat, fiind o sarcina la inceput. De aceea, in cazul in care simptomele continua testul poate fi repetat.

Testele de sarcina pot fi efecuate si pe baza unei analize la nivelul sangelui. Momentul in care se pot efectua astfel de teste este putin mai scurt decat in cazul testelor de urina. Nivelul hCG poate fi depistat mai usor in sange, la circa o saptamana din momentul ovulatiei.

Testul de sarcina pe baza analizei la sange se va efectua in cabinete specializate, sub indrumarea si controlul medicilor obstreticieni ori de cate ori simptomatologia femeii coincide cu cea a unei sarcini.

 

Articole similare