Trei branduri faimoase renunță la folosirea talcului în unele produse. Riscurile asupra sănătății

Chanel, Revlon și L’Oreal, trei dintre cele mai mari mărci de produse cosmetice, renunță la utilizarea talcului în unele produse, pe fondul proceselor din SUA și creșterii îngrijorărilor consumatorilor.

Chanel a îndepărtat talcul dintr-o pudră de față și a renunțat la o pudră de corp pe bază de talc din cauza percepțiilor negative din jurul mineralului. Revlon a eliminat talcul din produsele sale de corp, iar L’Oreal explorează alternative pentru mineral, au declarat companiile.

Pericolele pudrei de talc

Talcul – care se găsește uneori în aceeași rocă ca azbestul, un cancerigen puternic – este utilizat în mii de produse cosmetice și de îngrijire personală.

Mii de procese, unele din 2013, au fost intentate liderului pieței de cosmentice pentru corp, Johnson & Johnson. Afirmațiile conform cărora contaminarea cu azbest a provocat cancer reclamanților au început în 2017. Alți producători de cosmetice pe bază de talc se confruntă la rândul lor cu procese, inclusiv Revlon, Chanel și Avon.

Azbestul este singura cauză bine stabilită a mezoteliomului, un cancer rar și incurabil al mucoasei plămânilor și altor organe.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare