Trei cauze care determina infertilitatea masculina

Trei cauze care determina infertilitatea masculina

barbat care fumeaza (www.differentwaystopquitsmoking.com)

barbat care fumeaza (www.differentwaystopquitsmoking.com)Chiar daca pentru prima data barbatii au tendinta de a-si trimite partenerele la medic, considerandu-le cauza principala a infertilitatii, se poate spune ca infertilitatea masculina este la fel de frecventa si uneori iremediabila.

Asa ca, specialistii sunt de parere ca dupa un an de zile de incercari sexuale repetate este bine ca ambii parteneri sa se adreseze medicului in vederea efectuarii unor investigatii de specialitate pentru depistarea cauzei reale a infertilitatii.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Cauzele infertilitatii masculine sunt destul de numeroase, acestea determinand uneori incapacitatea irecuperabila a cuplului de a mai putea avea copii.

Iata cateva cauze frecvente ale infertilitatii masculine:

  1. Administrarea unei medicatii necorespunzatoare in timpul sarcinii – fatul de origine masculina este mult mai sensibil atunci cand se gaseste in uter decat fatul feminin. De aceea, antiinflamatoarele pe care mama le ia in timpul sarcinii ii pot cauza acestuia infertilitate la viata adulta;
  2. Consumul ridicat de alcool – un pahar de vin din cand in cand nu reprezinta o tragedie. Insa, atunci cand acesta este consumat cu regularitate si in cantitati destul de ridicate este posibil ca barbatul sa devina infertil intrucat spermatozoizii nu mai raman viabili ca la inceput si nici capabili sa intalneasca ovulul pe care sa il fecundeze;
  3. Fumatul excesiv – un viciu care  acopera aproape intreaga populatie, fumatul devine extrem de periculos mai ales in cazul celor care consuma o cantitate destul de mare de tigari pe zi. Calitatea spermei va avea de suferit, lucru ce va avea drept consecinta infertilitatea masculina.

 
Fara comentarii

Lasa un comentariu