Trucuri pentru calmarea plansului bebelusului cu colici

Trucuri pentru calmarea plansului bebelusului cu colici

0
bebelus-planset

bebelus-planset

Picture 1 of 2

Plansul bebelusului pare a fi destul de greu de controlat mai ales atunci cand acesta are colici. Tocmai de aceea mamicile apeleaza la o serie de alternative pentru a-l ajuta pe bebelus sa scape de crampele abdominale si sa nu mai planga.

Iata cateva trucuri pentru calmarea plansului bebelusului:

  1. Scoate-l la aer – Una dintre solutiile cele mai bune pentru a-l ajuta sa se calmeze si sa nu mai planga este sa il scoti la aer curat cateva minute pe zi, mai ales atunci cand este o vreme placuta.
  2. Leagana-l si tine-l in brate – apropierea mamei il poate ajuta pe bebelus sa se linisteasca si sa nu mai planga. Asa ca, nu ezita sa il tii aproape de tine.
  3. Incearca sa il masezi – uleiul de masaj il poate ajuta pe bebelus sa uite de colici si sa adoarma in foarte scurt timp.
  4. Canta-i – cantecul rostit de catre mama reprezinta un adevarat alint pentru cel mic, asa ca inventeaza ceva…
  5. Distrage-i atentia – unii copii plang intrucat nu sunt bagati prea mult in seama de mamele lor. Incearca sa ii fii aproape si sa ii distragi atentia inventand impreuna un joc.
  6. Inconjoara-l de jucarii – daca iti doresti ca bebelusul sa uite intr-adevar de plans ii poti aduce imprejur toate jucariile sale preferate.
  7. Ofera-i sirop pentru calmarea durerilor de colici – in cazul in care plansul este din ce in ce mai puternic ii poti administra un sirop pentru calmarea durerilor abdominale. In cateva minute s-ar putea linisti.

Foto: http://depici.ro / http://www.qbebe.ro

Articole similare