Tusea convulsiva la bebelusi: ce este si cum se trateaza

Tusea convulsiva la bebelusi: ce este si cum se trateaza

0

Tusea convulsiva (denumita si pertussis, dupa bacteria care o provoaca) este o infectie bacteriana care debuteaza cu simptome asemanatoare celor de raceala. Iata si motivul pentru care parintii trebuie sa fie foarte atenti la modul cum evolueaza starea micutului: e foarte important ca infectia sa fie depistata la timp si tratata corespunzator. Pe masura ce boala avanseaza, respiratia copilului este mult ingreunata iar lucrurile se pot agrava chiar mai mult de atat, ajungandu-se inclusiv la deces. Peste jumatate dintre bebelusii care se imbolnavesc de tuse convulsiva au nevoie de spitalizare, iar, odata ajunsi in unitatea medicala, la 1 din 5 apar complicatii si boala se dezvolta catre pneumonie.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Cum se transmite bacteria pertussis?
La fel ca alte infectii respiratorii, si tusea convulsiva se raspandeste pe cale aeriana. Daca puiul tau sta in preajma unei persoane infectate atunci cand aceasta din urma tuseste sau stranuta, el poate inhala bacteria pertussis, imbolnavindu-se la randul lui. Vulnerabili la aceasta bacterie sunt indeosebi bebelusii sub 6 luni, care nu au facut inca toate vaccinurile pentru a-si cladi imunitatea impotriva bolilor frecvente. In cazul in care micutul tau a primit deja vaccinul antipertussis, sunt sanse foarte mici sa contracteze infectia, chiar si dupa contactul direct cu cineva care are aceasta bacterie.

Ce simptome are tusea convulsiva?

Spre deosebire de accesele usoare de tuse – care sunt comune si nu reprezinta motive de ingrijorare, fiind tratate foarte usor acasa –, tusea convulsiva prezinta cateva simptome in plus, care pot crea oarecare confuzii, facandu-i pe parinti sa creada ca e vorba de o simpla raceala. Astfel incat trebuie sa fii foarte atenta daca, pe langa o tuse usoara, bebelusul mai are si:
– febra;

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.
Fara comentarii

Lasa un comentariu