Unde amplasam scaunul auto pentru bebelus?

Unde amplasam scaunul auto pentru bebelus?

0
scaun auto copil (http://image.made-in-china.com)

scaun auto copil (http://image.made-in-china.com)Daca te-ai gandit sa incerci sa calatoresti impreuna cu bebelusul tau cu masina este indicat sa fii sigur de siguranta acestuia din autoturism. Asadar, scaunul auto reprezinta siguranta in trafic a bebelusului tau. Apare insa o dilema: unde sa plasam scaunul pe bancheta din spate pentru  a fi in deplina siguranta?

Un studiu realizat recent a demonstrat faptul ca plasarea scaunului in centrul banchetei aduce siguranta de care are nevoie cel mic in timpul deplasarii. Chiar daca unii sunt de parere ca lateralul, in dreptul soferului confera siguranta, iata ca rezultatele studiului au demonstrat o alta parere.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Riscul de ranire in cazul unor accidente grave este profund diminuat potrivit studiului. Cu toate acestea, multi parinti aseaza scaunul de masina pentru bebelusi pe locul din dreapta sau din stanga banchetei, in niciun caz pe cel din mijloc.

Partea din dreapta demonstreaza o usoara usurinta in ceea ce priveste supravegherea bebelusului in timpul mersului. Cu toate acestea, plasarea scaunului auto va avea nevoie ca masina sa aiba prevazut un adevarat sistem de centuri de siguranta de care sa poata fi prins acesta.

Potrivit cercetatorilor, asezarea unui copil sub trei ani pe bancheta din spate, in centrul acesteia, reduce la jumatate riscul ranirii in cazul unui accidenta in care sa fie implicat autoturismul, comparativ cu celelalte doua pozitii laterale.

Asadar, producatorii de astfel de scaune auto ajung sa indrume parintii sa le plaseze spre centrul banchetei daca masina este prevazut cu un astfel de dispozitiv de prindere.

Potrivit unor statistici efectuate in urma cu un deceniu, cel mai popular loc din spate este locul din  dreapta (41%), urmat de cel din stanga (31%) si apoi de cel din mijloc (28%). Pe masura ce bebelusul crestea, folosirea locului din centrul banchetei era tot mai putin utilizat in timpul deplasarii, copilul plasandu-se fie in spatele soferului, fie in spatele scaunului din dreapta.

Asadar, chiar daca amplasarea scaunului destinat bebelusului pe bancheta din spate ofera cea mai mare siguranta indiferent de loc, totusi amplasarea in regiunea centrala poseda cel mai mic risc de ranire.
Fara comentarii

Lasa un comentariu