UTIL: Linie națională de consiliere educațională și psihologică doar pentru tineri

Știai că în România, adolescenți de toate vârstele sunt abuzați în societate, la școală și în familie, zi de zi?

Iar în Europa, tulburările depresive și anxioase se află în top 5 cauze ale dificultăților trăite de copii și adolescenți?

Violența fizică și abuzurile emoționale asupra copiilor și tinerilor adolescenti rămân în continuare un punct nevralgic în România, iar depresia este una dintre cele mai frecvente probleme de sanatate mintala, reprezentand principala cauza de dizabilitate pentru tinerii romani, potrivit unui raport recent al Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Pentru a creste rata de constientizare a importantei sanatatii mintale si emotionale si mai ales pentru a oferi suport si sprijin adolescentilor a fost creată prima linie telefonica nationala de urgenta EXCLUSIV pentru tineri, aceasta faciliteaza asistenta profesionala rapida pentru probleme ce includ traumele cauzate de violenta sexuala, abandon, violenta emotionala si neglijenta, bullying, stalking si cyber stalking etc.

Aici tinerii pot vorbi despre nevoile si dorintele lor, despre reusitele si fricile lor, despre presiunile sociale intampinate.

Orice tanar care are nevoie sa discute despre experientele pe care le intampina, indiferent de severitatea lor, poate apela gratuit 0800 070 YOU / 0800 070 968 si intra in contact direct cu personal psihologic pregatit, care il asculta cu compasiune si sa ii ofera suport imediat in situatii critice.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare