Vaccinul antigripal la copii

Vaccinul antigripal la copii

0

3929_11120_aspen_colorado_kids_winter_md

Picture 1 of 2

Toamna a venit cu frunze aurii, dar si cu frig, ploi si virusi. De aceea, noi, ca parinti, trebuie sa ne protejam micutii din carucior, administrandu-le vaccinul antigripal. Acest anotimp este momentul ideal pentru acest tip de vaccinari deoarece productia de anticorpi durează cateva saptamani și astfel vaccinarea asigură protectie antigripala copiilor timp de minim 6 luni, adică pana cand trece sezonul rece.

Medicii recomanda vaccinarea micutilor incepand cu luna octombrie, dar si prin decembrie nu este tarziu, important este sa va asigurati ca il protejati pe cel mic.
Atunci cand se efectueaza aceasta procedura pentru prima oara la copilasii cu varsta sub 6 ani, medicii recomanda ca vaccinarea sa fie realizata de doua ori la un interval de 4 saptamani.

De ce ar trebui sa ne vaccinam copilasii?

Cu toate ca sunt parinti care nu doresc sa isi vaccineze copilasii impotriva gripei sau virozei, mai multi medici recomanda injectarea micutilor pentru a le proteja sanatatea. Vaccinul acesta este defapt un preparat care are in compozitia sa antigene virale sau microbiene, care odata introduse in organismul copilului, activeaza sistemul imunitar. Prin activarea acestui sistem se vor secreta anticorpi cu rolul de a proteja organismul copilului impotriva infectiei.

Este adevarat insa ca acest vaccin, cu toate ca are un efect benefic asupra organismului, poate determina si anumite reactii adverse precum:
· durere in locul vaccinarii
· febra
· frisoane
· varsaturi
· cefalee
· eritem

De mentionat este faptul ca aceste reactii adverse nu apar neaparat la toti copii, aparitia acestora depinzand de organismul fiecarui copilas.

Este important sa stim daca micutul nostru este sau nu alergic la una dintre substantele din care este compus vaccinul deoarece în acest caz, medicii nu recomanda administrarea injectiei. Tinand cont ca vaccinul este obtinut din diverse culturi de oua, vacinare este contraindicata copiilor care au alergie la ou.

In cazul in care observati ca, dupa vaccinare, copilasul vostru se simte rau si starea nu i se amelioreaza in 1-2 zile, atunci este cazul sa il duceti la spital. Nimic nu este mai important decat sanatatea micului vostru ingeras.

Daca veti lua toate masurile de siguranta necesare pentru ca micutul vostru sa nu se imbolnaveasca, va veti putea bucura impreuna de acest anotimp frumos, facand plimbari prin parcul cu copacii aurii.