Vaccinul impotriva cancerului de san revolutioneaza lumea

Vaccinul impotriva cancerului de san revolutioneaza lumea

femeie (www.catchy.ro)

Distrugerea celulelor canceroase ar putea fi la fel de usoara ca eliminarea bacteriilor si a virusurilor prin intermediul vaccinarii.

Cercetatorii lucreaza la un vaccin capabil sa depisteze celulele canceroase si sa le omoare. Produsul va fi eficient impotriva cancerului la san si a celui ovarian.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Spre deosebire de vaccinul impotriva HPV, noul preparat nu va avea efect profilactic ci terapeutic, tratand boala diagnosticata, relateaza modista.ro.

Studiul a fost efectuat pe 26 de femei care aveau cancer in faza avansata. Cele mai multe suferisera deja interventii chirurgicale si urmasera sedinte de chimioterapie.

Voluntarele au fost injectate cu un preparat care contine proteine gasite de obicei in tumorile ovariene si in cele ale sanului. Vaccinul mai continea si o serie de ingrediente cu efect imunostimulator si citostatic cunoscut.

Combinatia s-a dovedit a fi promitoatoare, pentru ca femeile au avut o rata a supravietuirii mai buna.

Una din femei suferise o mastectomie partiala, o histerectomie, fusese supusa radioterapiei si chimioterapiei si i se scosesera si ovarele. Aceasta a raspuns foarte bine la vaccin. Dupa trei ani de la injectie, tumorile nu au mai aparut.

“Acest lucru este neobisnuit pentru cancerul la san. Tumorile nu dispar pur si simplu! Asa ca atribuim evolutia benefica a femeii vaccinului”, declara medicii.

Cu toate acestea, incertitudinea rezultatelor nu permite inceperea unei vaccinari sistematice a femeilor impotriva cancerului de san si a celui ovarian.

Secretul acestui vaccin rezida in capacitatea lui de a trezi un raspuns in sistemul imunitar care, dupa aceea, este capabil sa vindece singur organismul. Descoperirea este revolutionara pentru ca, pana acum, nu era sigur ce rol joaca sistemul imunitar in combaterea cancerului.
Fara comentarii

Lasa un comentariu