Varsta inaintata a barbatului scade sansele de a concepe un bebelus

Varsta inaintata a barbatului scade sansele de a concepe un bebelus

fertilitateVarsta mai inaintata a barbatului poate crea de cele mai multe ori adevarate probleme in relatia de cuplu, incetinindu-se procesul fertilitatii.

Varsta inaintata a unui barbat scade fertilitatea acestuia, odata cu trecerea anilor capatand din ce in ce mai putine sanse sa conceapa un bebelus. Cu alte cuvinte trecerea anilor in viata unui barbat  poate influenta  scaderea potentialului sau fertil. Cu toate acestea, specialistii sunt de parere ca procesul de imbatranire al unui barbat poate fi uneori incetinit daca se iau din timp anumite masuri.

Daca in cazul femeilor menopauza determina incetarea functiei fertile a organismului, barbatul ajuns la andropauza poate sa aduca pe lume in continuare mostenitori.

Potrivit cercetatorilor, barbatul trecut de varsta de 40 de ani are mult mai putine sanse sa conceapa un copil, insa acest lucru nu s-a dovedit imposibil.

Nivelul de testosteron scade la barbati incepand cu varsta de 30 de ani, insa nu ajunge sa fie mai niciodata epuizat. Aceeasi situatie se regaseste si in cazul lichidului seminal, adapostit de organismul barbatului aproape toata viata.

Potrivit medicilor, fertilitatea barbatului este influentata de varsta nu atat datorita scaderii nivelului de testosteron din organism ori a lichidului seminal, ci mai degraba pierderii mobilitatii si a cantitatii de spermatozoizi continuti de sperma.

Stilul de viata sanatos, o dieta bogata in alimente sanatoase, dar si mult sport pot ajuta barbatul sa se mentina in forma mult mai mult timp, reglandu-si astfel functia fertila.