Vergeturile dupa nastere

Vergeturile dupa nastere

0

ingrijire pieleOrice sarcina aduce odata cu ea o serie numeroasa de schimbari. Tot mai multe mamici sunt surprinse sa constate ca elasticitatea pielii a avut destul de mult de suferit, ramanand cu vergeturi.

Vergeturile apar in timpul sarcinii atat pe abdomen, cat si la nivelul coapselor ori picioarelor. Cauza aparitiei acestora este reprezentata de numarul destul de mare de kilograme pe care sarcina il aduce odata cu ea. In plus, in timpul ultimului trimestru de sarcina gravida nu mai poate beneficia la fel de mult de mobilitatea avuta inainte de sarcina, ceea ce determina o ingrasare brusca cu un aport suplimentar de vergeturi.

Vergeturile apar sub forma unor cicatrici liniare, situate indeosebi la nivelul pielii de pe coapse, sani, abdomen ori picioare. Cu toate ca nu iti pun sanatatea in pericol, acestea sunt destul de inestetice si de cele mai multe ori destul de greu de tratat. Acestea au o culoare uneori sidefie, iar alteori rosiatica, determinand un aspect neplacut pielii.

Potrivit statisticilor, mai mult de 90% dintre gravide prezinta vergeturi la sfarsitul perioadei de sarcina. Un astfel de lucru se explica prin intinderea brusca a pielii determinata de ingrasarea din timpul sarcinii. Factorii de risc sunt destul de crescuti mai ales atunci cand gravida nu foloseste creme antivergeturi, potrivit recomandarilor medicilor.

Singura modalitate de prevenire a vergeturilor este folosirea unor creme si unguente mai grase ce permit elasticitatea pielii. Aplicandu-se cu regularitate, crema va actiona favorabil fenomenului de intindere generata de cresterea in greutate. Cu toate acestea nu intotdeauna cremele pot fi o solutie. Predispozitia genetica trebuie luata in considerare si in aceste cazuri. De asemenea, alimentatia joaca un rol important in prevenirea vergeturilor. O alimentatie echilibrata, sanatoasa si bogata in vitamina E va reda pielii frumusetea, regland nivelul de colagen din corp.

Tratamentul vergeturilor prespune o ameliorare a aspectului inestetic al pielii. Unica varianta prin care vergeturile pot fi indepartate in totalitate este chirurgia estetica. Aceasta se va efectua de personal specializat in functie de recomandarile medicilor.