Veste bună: persoanele asimptomatice nu sunt atât de contagioase pe cât credeam

Dacă inițial se trăgeau semnale de alarmă cum că noul coronavirus e greu de oprit din cauza persoanelor asimptomatice care îl răspândesc fără să știe, Organizația Mondială a Sănătății vine acum să dea asigurări că asimptomatici nu ar fi așa contagioși.

Afirmația reprezintă cumva o schimbare de optică, în condițiile în care până acum se spunea că boala este dificil de stăpânit și pentru că există așa-numiții purtători asimptomatici. Unii oameni, în special cei tineri sau cei care nu au și alte afecțiuni, pot să nu dezvolte simptome sau să fie vorba despre simptome foarte ușoare. Alții dezvoltă simptome după multe zile de când au fost infectați.

Concluzia OMS: asimptomaticii transmit foarte rar coronavirusul

„Din datele pe care le avem, se pare că este rar ca o persoană asimptomatică să transmită efectiv virusul mai departe către un individ secundar”, a declarat dr. Maria Van Kerkhove, șefa Programului Urgență al OMS într-o conferință la Geneva.

Specialista recomandă să ne concentrăm pe cazurile simptomatice: „Am urmărit cazurile simptomatice pentru că am ştiut că este un germen patogen. Este transmis de la o persoană infectată prin picături de lichid infectate. Dacă am fi monitorizat toate cazurile simptomatice, dacă le-am fi izolat, dacă am fi monitorizat toate contactele şi le-am fi pus în carantină, am fi redus drastic îmbolnăvirile”.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare