Virusul herpetic previne cancerul de san

Virusul herpetic previne cancerul de san

cancer de san (www.euforia.tv)

cancer de san (www.euforia.tv)O forma modificata genetic a virusului herpetic ar putea combate cancerul la san. La cobai, virusul depista si ucidea celulele canceroase numite “triplu-negative”, reveleaza un nou studiu. Acest tip de cancer la san nu poate fi tratat cu tamoxifen sau Heraceptin.

Nu este clar daca virusul va avea acelasi efect asupra oamenilor. Este nevoie de mai multe cercetari pentru a determina eficienta acestuia.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Cel mai probabil, terapia va fi folosita in combinatie cu alte forme de tratament, inclusiv chimioterapia si radioterapia.

Cancerul la san triplu-negativ reprezinta 20% din totalul cazurilor de cancer de acest fel. Acest tip de cancer nu este alimentat de estrogen, de aceea nu raspunde la tratamentul clasic, mentioneaza modista.ro.

Cercetatorii de la Memorial Sloan-Kettering Cancer Center din New York au facut un experiment pe celulele canceroase triplu-negative. Ei le-au amestecat cu virusul herpetic. In decurs de o saptamana, acesta ucisese 90% din celulele bolnave.

Cercetatorii au injectat celulele cobailor, care, dupa 20 de zile de tratament cu virusul herpetic, aproape ca se vindecasera.

Se pare ca efectul virusului se datoreaza predilectiei acestuia pentru celulele cu un numar mare de proteine, ca si celulele triplu-negative.

Cercetatorii vor sa afle daca terapia ar da roade si in cazul oamenilor si daca virusul nu ar avea efecte adverse grave.
Fara comentarii

Lasa un comentariu