Vremea calda e tot mai aproape! Cum ne distram in aer liber?

Vremea calda e tot mai aproape! Cum ne distram in aer liber?

Dupa sezonul rece,  a venit randul primaverii sa ne viziteze si sa ne incante cu explozia ei de lumina, culoare si vreme tot mai calduroasa. Si cum sa profitam mai bine de aceste daruri decat iesind in aer liber si practicand alaturi de copiii nostri activitati placute precum mersul pe role sau  pe bicicleta.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Primavara este sezonul perfect pentru ca micutul tau sa deprinda activitati precum mersul pe bicicleta. Varsta de 3 ani este cea mai potrivita pentru orice copil sa invete diverse activitati sportive deoarece acesta nu mai are probleme cu mersul si cu echilibrul, se poate orienta in spatiu, iar sentimentul de frica ii este inca necunoscut, neputand astfel sa ii inhibe placerea descoperirii.

  1. Cum alegi bicicleta potrivita copilului tau

Un prim aspect, extrem de important de altfel, este diametrul rotilor bicicletei, acesta fiind cu atat mai mic cu cat varsta copilului este mai mica. Astfel, pentru copiii cu varsta intre 3 si 6 ani vom alege biciclete al caror roti au diametrul de 12″, crescand progresiv la 16″ cand micutul are intre 6 si 8 ani, trecand apoi la 20″ pana in varsta de 9 ani si la 24″dupa ce copilul a trecut pragul varstei de 9 ani.

Tot in functie de varsta copilului vei alege si sistemul de franare. Pentru copiii de pana in 5 anisori este recomandat sistemul torpedo, cand franezi dand pedala in sens invers, deoarece franarea este mai usoara, fiind coordonata de miscarea piciorelor. Dupa varsta de 5 ani este indicata frana de mana, deoarece copilul isi poate coordona mult mai usor miscarile.

Indiferent de varsta copilului, asigurati-va ca pedalele bicicletei sunt suficient de late si ca au suprafata aderenta, pentru a impiedica alunecarea picioarelor de pe acestea.

Un alt aspect de care sa tii cont atunci cand pornesti in cautarea bicicletei potrivite pentru copilul tau este materialul din care este fabricata. Poti opta fie pentru o bicicleta cu cadru integral din aluminiu, care este mai usoara, insa putin mai scumpa decat una cu cadru in totalitate din otel, cu o greutate putin mai mare.

  1. Cum alegi casca de protectie

pisica-albaPurtarea castii de protectie in timpul deplasarii cu bicicleta este esentiala pentru siguranta copilului. Important este ca atunci cand achizitionezi o casca de protectie pentru copii aceasta sa fie fixa, sa nu se miste nici in directia sus-jos, nici in laterale, iar fruntea sa fie protejata. Curelusa de prindere te ajuta la fixarea castii cat mai comod si trebuie sa fie pozitionata in forma de triunghi imediat sub ureche.

Pentru confortul celui mic alege o casca ce are sistem de ventilatie, deoarece efortul pedalarii il va face pe copil sa transpire si sa emane caldura.
Fara comentarii

Lasa un comentariu