4 moduri de a combate indigestia in perioada Sarbatorilor

Craciunul este un moment al anului in care toata vointa noastra iese pe fereastra. Tot ce vrem sa facem este sa ne asezam relaxati pe canapea si sa ne bucuram de bucatele pregatite in ultimle zile. Da, excesul de ingaduinta este un lucru care vine odata cu sezonul festiv!

Din pacate, toate alimentele si bauturile bogate, mesele abundente si tarzii in noapte sunt toate cauze frecvente ale indigestiei. Afla ce poti face pentru a nu te confrunta cu indigestia in aceste zile.

 

Incercati sa mancati portii mici

Este usor de spus si greu de facut, insa este o solutie foarte buna. Cand sunteti la masa serviti portii mici de mancare. Astfel stomacul nu va suferi mai tarziu. Alegeti alimente usoare ori micsorati, cum spuneam, portiile. La cateva ore dupa masa consumati fructe. Recomandat ar fi ananasul. Ananasul contine o enzima numita bromelaina care ajuta organismul sa digere proteinele

Nu consumati alcool pe stomacul gol

Alcoolul excesiv poate irita mucoasa stomacului provocand indigestie. Vinurile albe acide, bauturile gazoase si cele spirtoase sunt cei mai rai infractori, asa ca retineti acest lucru. Asigurati-va ca beti multa apa!

Evitati sa mancati mese bogate noaptea

Cel mai indicat ar fi sa nu mancati cu cel putin 3 ore inainte de culcare pentru a permite sa digere ceea ce ati mancat. Totusi, daca nu puteti evita acest lucru optati sa beti un ceai de menta inainte de a va culca.

Scapati de stres

Indigestia poate fi, de asemenea, agravata de stres, asa ca incercati sa minimalizati sau sa evitati toate situatile stresante.

Desi uneori este greu de facut fata haosului unui Craciun in familie mare, asigurati-va ca pregatiti ce puteti in avans pentru a evita stresul din ultimul moment. De asemenea, incercati sa delegati sarcini in timpul cinei de Craciun.

Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare