5 activitati sportive ideale pentru adolescenti

5 activitati sportive ideale pentru adolescenti

0

Sportul aduce beneficii pentru orice categorie de varsta. Copiii sunt indemnati sa faca miscare inca de la varste fragede, iar adolescentii sunt cei care profita de activitatile sportive pentru a se revedea cu prietenii, pentru a se mentine in forma si pentru a scapa de stres.

 

Sporturile ofera adolescentilor ocazia ideala de a socializa si de a petrece timpul in aer liber, la care se adauga miscarea, atat de importanta pentru corp si minte. Iata care sunt sporturile ideale pentru adolescenti, din articolul de mai jos!

activitati sportiveTenisul

Tenisul este unul dintre sporturile de care adolescentii se pot bucura, fiindca ii invata sa deprinda concentrarea, fair play-ul si munca in echipa. Acesta este un sport care se practica in special in sezonul cald, pentru ca tinerii se pot bucura de miscare in aer liber. Adolescentii au nevoie de incaltaminte pentru tenis si de haine adecvate, care sa le permita miscarea in voie in timpul jocului. Vrei sa joci tenis? Nu trebuie sa uiti nici de racheta de tenis cu prindere adecvata, care sa nu fie prea grea.

Mersul pe bicicleta

In afara de tenis, adolescentii se pot bucura si de mersul pe bicicleta, la fel ca in copilarie. Din fericire, acest sport se poate practica oricand si oriunde, fie ca vorbim despre parc sau cartier. In plus, atunci cand adolescentii merg intr-o drumetie, mersul cu bicicleta reprezinta o modalitate excelenta de a-si petrece timpul liber.

 

Mai mult, mersul cu bicicleta arde rapid caloriile si reprezinta o metoda excelenta de a ajunge la destinatie, in timp ce faci miscare.

Inotul

Pentru adolescentii care sunt in cautarea unei activitati care sa-i mentina in forma si vor un stil de viata activ, inotul este solutia optima. Inotul aduce numeroase beneficii organismului uman, atat la nivel psihic, cat si la nivel fizic.

 

In plus, inotul poate fi practicat de oricine, indiferent de varsta sau de conditie fizica, fiindca nu pune presiune pe articulatii sau pe sistemul osos. Daca este practicat in mod constant, intotul aduce schimbari usor de recunoscut pe plan fizic, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.

Voleiul

Iti plac sporturile de echipa? Indiferent daca preferi sa te joci in parc sau pe plaja, voleiul este sportul perfect pentru adolescenti. Atunci cand mergi la mare, alege voleiul pe plaja, care te ajuta sa capeti si un bronz uimitor. Voleiul pe plaja este ideal daca iti place sa combini fitnessul cu mersul zilnic pe plaja.

 

Nu in ultimul rand, voleiul este o activitate fizica care ajuta la imbunatatirea conditiei fizice.

Dansul

Daca esti adolescent si nu stii de ce activitate fizica te poti bucura, ia in calcul si dansul. Acest sport are un rol activ in dezvoltarea ta si poate deveni o activitate relaxanta, care te mentine in forma.

 

Atunci cand este practicat constant, dansul ajuta la imbunatatirea coordonarii, a flexibilitatii si a fortei. Dansul are un rol major si in dezvoltarea increderii de sine, antrenand si spiritul de echipa si de competitie.

 

Fie ca dansezi in casa sau mergi la o sala special destinata acestei activitati, dansul este o optiune perfecta pentru adolescentii care iubesc miscarea.

 

Orice activitate sportiva ai prefera, fie ca este vorba despre tenis, volei, ciclism sau dans, toate sunt perfecte pentru adolescenti! Mentine-te in forma si bucura-te de momente unice de relaxare alaturi de prieteni!