5 adevaruri dure despre sarcina

5 adevaruri dure despre sarcina

0

Tuturor ne place sa vedem sarcina ca pe o experienta frumoasa, care iti schimba viata, ceea ce si este (de cele mai multe ori). Dar sunt si momente cand iti trec prin cap ganduri de genul: „nu este totul asa grozav”, „imi e dor de veche mea viata”, „mi-as fi dorit sa nu fie asa multe schimbari in viata mea”, „off, mi-au aparut vergeturi”. Iata mai jos 5 adevaruri dure despre perioada sarcinii, pe care multe mamici uita sa le impartaseasca.

  1. Sa ai sanii mari nu este intotdeuna distractiv. Chiar daca iti surade ideea sa treci la o cupa mai mare la sutien, ai grija ce iti doresti. Pana la momentul nasterii sanii cresc in continuu, dar asta nu inseamna ca vor fi fara cusur sau ca vor ramane asa permanent.
  1. Hormonii de sarcina chiar exista, si vei sti asta cu certitudine foarte curand. O sa afli ca modificarile de dispozitie nu sunt doar pentru adolescente. Vei plange si te vei enerva din orice si din nimic.
  1. Gleznele umflate te-ar putea face sa te simti precum bunica. O sa inveti rapid beneficiul pantofilor cu talpa joasa. De asemenea o sa te obisnuiesti si cu ideea ca trebuie sa te opresti si sa te odihnesti din cand in cand atunci cand urci scarile.
  1. Stralucirea specifica sarcinii exista doar daca te hranesti bine, te odihnesti suficient, nu te stresezi si nu te deprimi la gandul ca trebuie sa-ti cumperi haine XL.
  1. Nici macar exercitiile fizile regulate si o dieta buna nu pot sta in calea expandarii, odata cu burtica, a fundului, picioarelor si bratelor. Exista un motiv pentru care mamele se uita cu nostalgie la fotografiile lor dinainte de sarcina.