5 avantaje pentru a avea copii mai tarziu

In ultimii ani tendinta cuplurilor de a amana momentul in care sa devena parinti a inceput sa creasca.

Sarcina de peste 35 de ani prezinta unele riscuri suplimentare. Ar putea insemna complicatii precum hipertensiune sau diabet pentru dumneavoastra sau anomalii cromozomiale precum sindromul Down pentru bebelus.

Asadar, este intotdeauna o idee buna sa consultati medicul, pentru a va asigura ca faceti alegerea potrivita pentru viata si sanatatea dumneavoastra.

Motivele de a intarzia o sarcina difera de la persoana la persoana, insa daca starea voastra de sanatate va permite, exista si avantaje ale acestei alegeri atat pentru voi, cat si pentru copil.

 

Va poate creste puterea creierului

Studiile arata ca a avea copii mai tarziu in viata te poate face sa fii mai dezvoltat la nivel psihic pe masura ce imbatranesti.

Un studiu publicat in Jurnalul Societatii Americane de Geriatrie a testat 830 de femei de varsta mijlocie. Acesta  a determinat daca exista o legatura intre a avea un copil la o varsta ulterioara si puterea creierului. Au descoperit ca femeile care au avut copil dupa varsta de 35 de ani aveau o cunoastere mai ascutita si o memorie verbala.

Copilul poate avea un risc redus de leziuni

Desigur, o sa-ti protejezi copilul cat mai bine, indiferent de varsta. Mai multe studii indica faptul ca riscul unui copil de a suferi o leziune neintentionata care necesita asistenta medicala scade odata cu cresterea varstei materne.

Desi nu se cunosc motivele exacte este clar ca un beneficiu pentru sanatate al nasterii unei mame mai in varsta reprezinta o probabilitate redusa de a suferi o leziune neintentionata.

S-ar putea sa fiti mai pregatiti emotional

Exista un sentiment indubitabil de maturitate care vine odata cu varsta. Cercetarile sugereaza ca maturitatea joaca un rol in cresterea copiilor.

De obicei copiii mamelor mai in varsta se comporta mai bine. Dar sunt si sanatosi din punct de vedere emotional in anii lor pre-adolescenti. Cu alte cuvinte, comportamentele parentale mai relaxate ale mamelor in varsta par sa dea roade pentru acesti tineri.

Copilul poate fi expert in tehnologie si mai bine educat

 

Cu cat astepti mai mult sa ai copii, cu atat este mai probabil ca micutul sa creasca intelegand niveluri mai avansate de tehnologie.

Copiii parintilor mai in varsta beneficiaza de progresul

  • educational,
  • tehnologic
  • social

care a fost realizat in timpul anilor de intarziere a fertilitatii.

S-ar putea sa fiti mai stabil din punct de vedere financiar

Statulul socio-economic cantareste foarte mult atunci cand decidem sa deveniti parinti. Este normal sa va doriti tot ce este mai bun pentru copiii vostri. Decizia de a deveni parinte mai tarziu poate fi un beneficiu daca veti fi mai stabili financiar. Studiile demonstreaza ca micutii au sanse mult mai mari sa urmeze studii universitare daca au si sprijin financiar.

 

 

Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare