Trucuri de incercat atunci cand copilul este oboseste la scoala online

Nu este neobisnuit ca micutul tau sa se simta obosit dupa luni de invatare la distanta.

Este greu chiar si pentru noi adultii sa gestionam oboseala si treslui muncii de acasa. In aceasta situatie s-ar putea afla si copilul.

Totusi il  poti ajuta sa ilmentii motivat pe masura ce se indreapta spre a doua jumatate a anului scolar virtual.

Daca micutul nu doreste sa participe:

Intotdeauna exista un motiv in spatele actiunilor sale. Incercati sa evitati intrebarile generale „Cum este scoala?”.

In schimb, gaseste un moment de liniste si intreaba: „Scoala este diferita acum. Care sunt lucrurile bune la ea? Ce nu este atat de bun? ” Daca copilul este satul  sa fie  online, afla cand pot face cateva pauze si foloseste acest timp pentru a face activitati fara tehnologie, cum ar fi desenul, gimnastica sau plimbarea.

Daca copilul dumneavoastra se supara cand incercati sa ajutati:

Intentiile voastre bune pot esua. Pentru a evita o lupta pentru putere, incercati sa indrumati copilul cu intrebari curioase.

De exemplu, daca raspund cu voce tare la o intrebare deschisa, faceti o pauza de trei pana la 10 secunde dupa ce vorbeste, astfel incat sa se poata baza pe aceasta idee. Daca au probleme de raspuns sau spun un lucru gresit, oferiti o solicitare: „Sa examinam lista de verificare a profesorului pentru a vedea daca va lipseste ceva” sau „Puteti reciti intrebarea?”.

Daca vedeti de ce copilul este frustrat sau confuz de tema primita trimiteti un e-mail profesorului. Incercati sa ii propuneti si acestuia o strategie pentru a-i readuce pe drumul cel bun.

Daca copilul dumneavoastra actioneaza retras:

Incercati sa evitati cuvintele „Veti trece peste asta”. Incercati sa purtati discutii cu el si sa aflati ce il determina sa se interiorizeze.

Apoi spuneti-i „Multumesc ca mi-ai spus. Emotiile sunt reale, dar nu permanente. Daca vorbim despre ele si ne sprijinim reciproc, nu vor fi atat de infricosatoare. ”

Daca copilul  spune ca s-a plictisit, cere-i alte cuvinte care descriu sentimentul. „Plictisit” ar putea insemna ca nu sunt provocati sau nu inteleg lectia. In cazul in care consider ca micutul este anxios sau deprimat, descrie-le ceea ce observi si intreaba daca este corect. Apoi discutati despre posibilele strategii de ingrijire cu un terapeut.

Ce se intampla daca nu face progrese…

Cautati modalitati de a lucra la abilitatile sale si in mediul offline. Roaga-ti copilul sa noteze lista de alimente pentru practici de ortografie si scriere. Pentru a invata forme, cereti-i sa arate cercuri, patrate si triunghiuri pe care le vedeti pe o plimbare. Daca se lupta cu alfabetul, cereti-i sa faca o litera folosindu-si corpul (cum ar fi sa stai cu bratele intinse pentru a forma un T).

Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare